Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ από την κακοκαιρία, πολικές θερμοκρασίες στην Γερμανία

Από τις χιονοπτώσεις έχουν κλείσει οι δρόμοι και χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Tουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα εξαιτίας του παγετού στους δρόμους και από υποθερμίαn στις ΗΠΑ.

Οι έντονες χιονοπτώσεις και ο πάγος έχουν καλύψει μεγάλο μέρος των βορειοδυτικών ακτών και τις νοτιοανατολικές πολιτείες, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Με σφοδρή χιονόπτωση και πολικές θερμοκρασίες χτυπά τη Γερμανία η κακοκαιρία «Γερτρούδη».

Εξαιτίας της κακοκαιρίας τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα βόρεια της χώρας όταν παρασύρθηκε από όχημα που βγήκε από την πορεία του επειδή γλιστρούσε ο δρόμος.

Η «Γερτούρδη», που έφερε έντονες χιονοπτώσεις, έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στις αερομεταφορές, με δεκάδες πτήσεις να ακυρώνονται.

Σε περιοχές της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας τα σχολεία έκλεισαν και τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά. Μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως σήμερα αναμένεται να πέσουν έως και 30 εκατοστά χιονιού.

Παρόμοια η εικόνα και στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο.

Το αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε, οι συγκοινωνίες σταμάτησαν και τα δρομολόγια τρένων γίνονται με δυσκολία.

Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύννεφα ατμού υψώνονται στον ουρανό σε δρόμο του Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας. Η γη άνοιξε και ένας πίδακας καυτού νερού εκτινάχθηκε μέχρι τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας όταν έσπασε αγωγός θέρμανσης.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, υπέστησαν εγκαύματα.

Εδώ και έναν μήνα σε πολλές περιοχές της Ρωσίας σπάνε αγωγοί με αποτέλεσμα χιλιάδες σπίτια να μένουν χωρίς θέρμανση σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, οι υποδομές που κατασκευάστηκαν επί Σοβιετικής Ένωσης έχουν να συντηρηθούν για πάνω από 30 χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει