Έκτακτη Είδηση: Επίθεση του Ισραήλ στην Δαμασκό καταγγέλλει η Συρία

GREECE 24 LOGO

 

Ανησυχίες για περιφερειακή επέκταση του πολέμου

Οι εχθροπραξίες στην Μέση Ανατολή φαίνεται να γενικεύονται με τις πολεμικές συγκρούσεις να επεκτείνονται και εκτός Λωρίδας της Γάζας.

Αυτή τη φορά αναφορές για ισραηλινή «επίθεση» στην περιοχή της Δαμασκού μεταδίδει η κρατική τηλεόραση στη Συρία.

Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας, όπου διεξάγεται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια που τις προκάλεσαν, μετέδωσε νωρίτερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Την είδηση-την πληροφορία μετέδωσαν και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Λίγες ώρες πριν Ισραηλινά άρματα μάχης προωθήθηκαν εις βάθος σε μια πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας έπειτα από μέρες αδιάκοπων βομβαρδισμών που ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες ήδη εκτοπισμένες παλαιστινιακές οικογένειες σε μια νέα έξοδο.

Νοτιότερα, ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν την περιοχή γύρω από ένα νοσοκομείο στην ‘καρδιά’ της Χαν Γιούνις, της κυριότερης πόλης της νότιας Λωρίδας της Γάζας, όπου κάτοικοι φοβούνται μια νέα χερσαία επίθεση σε μια περιοχή με συνωστισμό οικογενειών που έχουν καταστεί άστεγες σε 12 εβδομάδες πολέμου.

Παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 210 ανθρώπων σε ισραηλινά πλήγματα τις προηγούμενες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον απολογισμό του πολέμου σε 21.320 νεκρούς — σχεδόν 1% του πληθυσμού του θύλακα. Χιλιάδες άλλοι εκφράζονται φόβοι πως έχουν θαφτεί ή χαθεί κάτω από ερείπια.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει