«Ενωθείτε» – Η παραίνεση του Όρμπαν σε Μελόνι και Λεπέν για σύμπραξη στο Στρασβούργο

Το δάκτυλο σε Τζόρτζια Μελόνι και Μαρίν Λεπέν κούνησε ο  Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επειδή δεν έκαναν συμφωνία για να συνεργαστούν στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια τέτοια συμμαχία, αν προσχωρήσουν και άλλοι δεξιοί ευρωβουλευτές, θα ήταν η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική παράταξη στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όρμπαν σε συνέντευξή του στο Kossuth Rádió την Παρασκευή (14/6) σύμφωνα με το Politico.

«Συνηθίζαμε να το ονειρευόμαστε αυτό και μετά ξυπνάμε και αποδεικνύεται ότι οι δύο κυρίες δεν μπορούν να έρθουν σε συμφωνία», πρόσθεσε.

Το κόμμα της Μελόνι, Αδελφοί της Ιταλίας, ανήκει στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν ανήκει στην ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία. Και τα δύο κόμματα σημείωσαν σημαντικές νίκες στις ευρωεκλογές αυτού του μήνα, πετυχαίνοντας τα καλύτερα αποτελέσματά τους στην ιστορία τους.

Εάν τα δύο κόμματα ενώσουν τις δυνάμεις τους, θα αποτελούσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πίσω από την κεντροδεξιά ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), και θα οδηγούσαν το μπλοκ προς τα δεξιά.

Αλλά η Μελόνι έχει κρατήσει τα χαρτιά της κλειστά, φλερτάροντας με μια πιθανή συμμαχία με το ΕΛΚ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Οι 31 από τις 32 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θέλουν να νικήσουν τους Ρώσους. Η θέση της Ουγγαρίας είναι ότι αυτό είναι λάθος, ακόμη και αν είμαστε μία από τις 32», πρόσθεσε ο Όρμπαν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει