Η NASA λέει ότι χρειάζεται περισσότερη επιστήμη και λιγότερο στίγμα για να κατανοήσουμε τα UFO

Η NASA είπε την Πέμπτη ότι η μελέτη των UFO θα απαιτήσει νέες επιστημονικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων δορυφόρων, καθώς και μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο γίνονται αντιληπτά τα μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα.

Η διαστημική υπηρεσία δημοσίευσε τα ευρήματα μετά από μια μακροχρόνια μελέτη για τα UFO.

Στην έκθεσή της 33 σελίδων, μια ανεξάρτητη ομάδα που ανατέθηκε από τη NASA προειδοποίησε ότι η αρνητική αντίληψη γύρω από τα UFO αποτελεί εμπόδιο στη συλλογή δεδομένων. Ωστόσο, αξιωματούχοι είπαν ότι η εμπλοκή της NASA θα πρέπει να συμβάλει στη μείωση του στίγματος γύρω από αυτό που αποκαλεί UAP, ή μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα.

«Θέλουμε να μετατοπίσουμε τη συζήτηση για τα UAP από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA Bill Nelson. Υποσχέθηκε μια ανοιχτή και διαφανή προσέγγιση.

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η επιτροπή δεν βρήκε στοιχεία ότι τα UAP είχαν εξωγήινη προέλευση. Αλλά ο Νέλσον παραδέχτηκε ότι με δισεκατομμύρια αστέρια σε δισεκατομμύρια γαλαξίες εκεί έξω, μια άλλη Γη θα μπορούσε να υπάρξει.

«Αν με ρωτάτε, πιστεύω ότι υπάρχει ζωή σε ένα σύμπαν που είναι τόσο τεράστιο που μου είναι δύσκολο να καταλάβω πόσο μεγάλο είναι, η προσωπική μου απάντηση είναι ναι», είπε ο Νέλσον σε συνέντευξη Τύπου. Οι δικοί του επιστήμονες εκτιμούν την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε έναν άλλο πλανήτη που μοιάζει με τη Γη σε «τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο».

Όταν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους για το εάν οι ΗΠΑ ή άλλες κυβερνήσεις κρύβουν εξωγήινους ή διαστημόπλοια του άλλου κόσμου, ο Νέλσον είπε: «Δείξε μου τα στοιχεία».

Η NASA είπε ότι δεν αναζητά ενεργά ανεξήγητες θεάσεις. Αλλά λειτουργεί ένα στόλο διαστημικών σκαφών που κάνουν κύκλους γύρω από τη Γη που μπορούν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό, για παράδειγμα, εάν ο καιρός κρύβεται πίσω από ένα περίεργο γεγονός.

Η 16μελής επιτροπή σημείωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση είναι απαραίτητες για τον εντοπισμό σπάνιων περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων των UFO.

Η NASA διόρισε πρόσφατα έναν διευθυντή έρευνας UAP, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του στη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης, με την ελπίδα να αποφύγει τις απειλές και την παρενόχληση που αντιμετώπισαν τα μέλη της επιτροπής κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Οκτώ ώρες αργότερα, ωστόσο, η NASA είπε ότι είναι ο Mark McInerney, ο οποίος στο παρελθόν υπηρετούσε ως σύνδεσμος στο θέμα των UAPs μεταξύ της διαστημικής υπηρεσίας και του Υπουργείου Άμυνας. Έχει επίσης συνεργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας και το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Κανένα άκρως απόρρητο αρχείο δεν είχε πρόσβαση από τους επιστήμονες του πάνελ, τους ειδικούς της αεροπορίας και της τεχνητής νοημοσύνης και τον συνταξιούχο αστροναύτη της NASA Scott Kelly, τον πρώτο Αμερικανό που πέρασε σχεδόν ένα χρόνο στο διάστημα. Αντίθετα, η ομάδα βασίστηκε σε μη ταξινομημένα δεδομένα σε μια προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα τις ανεξήγητες θεάσεις στον ουρανό.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι υπάρχουν τόσο λίγες παρατηρήσεις υψηλής ποιότητας που δεν μπορούν να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα. Τα περισσότερα γεγονότα μπορούν να αποδοθούν σε αεροπλάνα, drones, μπαλόνια ή καιρικές συνθήκες, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής David Spergel, πρόεδρος του Simons Foundation, μιας επιστημονικής ερευνητικής ομάδας.

Η κυβέρνηση αναφέρεται σε ανεξήγητες θεάσεις ως UAPs εναντίον UFO. Η NASA τις ορίζει ως παρατηρήσεις στον ουρανό ή αλλού που δεν μπορούν εύκολα να εντοπιστούν ή να εξηγηθούν επιστημονικά.

Η μελέτη ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και κόστισε κάτω από 100.000 δολάρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει