Η… Βόρεια Κορέα «δίνει πλεονέκτημα» στην ρωσική πολεμική μηχανή: Η Ρωσία παρέλαβε 10.000 κοντέινερ με 5 εκατ. βλήματα!

Η Πιονγκ Γιανγκ επωφελείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και λύνει το επισιτιστικό πρόβλημα που ταλάνιζε την χώρα

H Ρωσία παρέλαβε από την Βόρεια Κορέα, 10.000 κοντέινερ με 5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού των 152 χλστ. και των 122 χλστ., την στιγμή που οι δυτικές χώρες προσπαθούν να παράξουν ένα εκατομμύριο βλήματα για να παραδοθούν «κάποια στιγμή» στην Ουκρανία!

Η παράδοση των βορειοκορεατικών βλημάτων θα επιτρέψει στην Ρωσία να διατηρήσει σταθερό τον ρυθμό των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1 εκατ. βλήματα χρειάζεται τον μήνα ο κάθε ένας από τους εμπολέμους για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά οι Ουκρανοί δύσκολα εξασφαλίζουν 200-250.000 βλήματα κυρίως των 155 χλστ. ανά μήνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να στείλει στην Ουκρανία ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού μέχρι το τέλος του έτους, για να γίνει αντιληπτή η διαφορά ισχύος των πολεμικών βιομηχανιών μιας ολόκληρης ΕΕ σε σχέση με τις τεράστιες δυνατότητες της Βόρειας Κορέας!

Την ίδια στιγμή η ρωσική βιομηχανία παράγει πάνω από 1,5 εκατ. βλήματα τον μήνα.

JUST IN: 🇰🇵 🇷🇺 North Korea sends 10 thousand containers with 5 million artillery shells to Russia. pic.twitter.com/yKK3M79J4h

— BRICS News (@BRICSinfo) June 14, 2024

Η Βόρεια Κορέα έχει μετατραπεί σε βασικό τροφοδότη της ρωσικής πολεμικής μηχανής, με αντάλλαγμα άφθονες ποσότητες δημητριακών και τροφίμων από την Ρωσία, κάτι που έχει επιτρέψει να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της πείνας από μία χώρα που επανειλημμένα οι δυτικές κυρώσεις κατά του καθεστώτος της Πιονγκ Γιανγκ την έχουν οδηγήσει ακόμα και σε λιμούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει