Η Βόρεια Κορέα προμηθεύει χιλιάδες κοντέινερ πυρομαχικών στη Ρωσία

Αμερικανίδα αξιωματούχος τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Πιονγκγιάνγκ θέλει να λάβει τεχνογνωσία  από την Ρωσία με αντάλλαγμα τα πυρομαχικά.

Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες, επιβεβαιωμένες από δορυφορικές εικόνες, ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει περισσότερα από χίλια κοντέινερ πυρομαχικών στη Ρωσία.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Τζούλιαν Σμιθ σε ενημέρωση ανέφερε : “Έχουμε όντως νέες πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα παρέδωσε πρόσφατα ακόμη περισσότερα όπλα στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας, και οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι η Β.Κορέα παρείχε στη Ρωσία περισσότερα από χιλιάδα εμπορευματοκιβώτια στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Είμαστε πολύ σθεναροί στην καταδίκη μας για την Β.Κορέα για την παροχή αυτού του είδους εξοπλισμού στους Ρώσους, ο οποίος αναμφίβολα θα χρησιμοποιηθεί για να επιτεθούν στον ουκρανικό λαό, στις ουκρανικές πόλεις και περαιτέρω στον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας».

Η ίδια ανέφερε επίσης τη διαθεσιμότητα δορυφορικών εικόνων που δείχνουν την κίνηση αυτών των εμπορευματοκιβωτίων από τη Βόρεια Κορέα προς την Ρωσία με φορτηγά πλοία”.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Πιονγκγιάνγκ θέλει να λάβει τεχνογνωσία  από την Ρωσία με αντάλλαγμα τα πυρομαχικά.

Είναι πιθανό η λίστα επιθυμιών της Πιονγκγιάνγκ να περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους εδάφους-αέρος, τεθωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμό παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων και άλλα όπλα.

Η Σμιθ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση και να εντοπίζουν οποιεσδήποτε προσπάθειες εφοδιασμού της Ρωσίας με όπλα.

Υπενθυμίζεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε πριν από λίγο καιρό με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με τις πληροφορίες – παρά τις διαψεύσεις – να αναφέρουν πως καταλύτης αυτής της συνάντησης ήταν η παράδοση όπλων από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα. Καθώς η συμφωνία για όπλα θα σήμαινε παραβίαση κυρώσεων, οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει πως θα αναλάβουν δράση εάν οι δύο πλευρές προχωρήσουν σε μια τέτοια συνεργασία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει