Ήρθε η ώρα η εκστρατεία Μπάιντεν να αγκαλιάσει την τεχνητή νοημοσύνη

Μετά τη θλιβερή απόδοση του προέδρου στη συζήτηση, σημείωσε ότι «μπορεί να μην περπατάει τόσο εύκολα ή να μην μιλά τόσο ομαλά όσο εγώ». Το AI θα μπορούσε να βοηθήσει

Το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών του 2024 δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Με τον Ντόναλντ Τραμπ να υπόσχεται ότι θα ενεργήσει ως δικτάτορας «την πρώτη μέρα», δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας κρέμεται στην ισορροπία. Σε αυτό το πλαίσιο, η εκστρατεία Μπάιντεν αντιμετωπίζει μια κρίσιμη πρόκληση: να μεταφέρει μια ισχυρή και αποτελεσματική εικόνα του Προέδρου Τζο Μπάιντεν σε ένα οικοσύστημα πληθυσμού και μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην οπτική αντί της ουσίας. Δεδομένης της ανησυχητικής απόδοσης του προέδρου την περασμένη εβδομάδα, ήρθε η ώρα για την εκστρατεία του Μπάιντεν να εξετάσει το ενδεχόμενο αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να φτάσει αποτελεσματικά στο ψηφοφόρο κοινό.

Ενώ φυσικά υπάρχουν εύλογοι δισταγμοί για να σπάσει αυτό το φράγμα σχετικά με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στην προεδρική εκστρατεία, οι συνέπειες από τη μη υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης μπορεί να είναι τρομερές. Επιπλέον, στο επί του παρόντος υπορυθμιζόμενο εκλογικό τοπίο, η άρνηση χρήσης σύγχρονων εργαλείων όπως η τεχνητή νοημοσύνη μοιάζει με το να μπαίνεις στο ρινγκ του μποξ με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη σου.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ηλικιωμένος και τραυλίζει μια ζωή. Αναγνώρισε σε ένα φλογερό συλλαλητήριο μετά την παράστασή του στη συζήτηση: «Μπορεί να μην περπατάω τόσο εύκολα ή να μην μιλάω τόσο ομαλά όσο παλιά». Αυτό έχει εμποδίσει την ικανότητά του να επικοινωνεί με το μαζικό κοινό με σταθερή επιτυχία. Οι επαυξήσεις τεχνητής νοημοσύνης και οι αποδόσεις βίντεο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση αυτών των προσκρούσεων, επιτρέποντας παράλληλα στην εκστρατεία Μπάιντεν να διαδώσει αποτελεσματικά αληθινές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της δημοκρατίας μας και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Μπάιντεν. Ο πρόεδρος έχει περιορισμένο χρόνο για την προεκλογική εκστρατεία, καθώς επικεντρώνεται επίσης στη διαχείριση της χώρας και η τεχνητή νοημοσύνη θα ήταν ένας οικονομικά αποδοτικός και αποδοτικός τρόπος για να επικοινωνήσει το μήνυμά του προσωπικά και απευθείας στους ψηφοφόρους.

Παρά τη φιλόδοξη και ευρέως εγκωμιασμένη πρώτη θητεία του , αυτή τη στιγμή ακολουθεί στις δημοσκοπήσεις έναν άνδρα που υποκίνησε μια εξέγερση και καταδικάστηκε πρόσφατα για 34 κακούργημα. Κάτι πρέπει να αλλάξει, και προς μεγάλη απογοήτευση των φανατικών της Δυτικής Πτέρυγας στη ζώνη, δεν θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών το 2024. Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει μια ξεκάθαρη λύση. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξευγενίσει τον τρόπο που συναντά ο πρόεδρος, επιτρέποντας στους ψηφοφόρους να επικεντρωθούν στην ουσία του. Πόσες φορές έχουμε ακούσει ψηφοφόρους και ειδικούς να διαφωνούν ότι «ο Μπάιντεν θα ήταν ο τέλειος υποψήφιος αν ήταν μόλις 10 χρόνια νεότερος;» Με τη σύγχρονη τεχνολογία, αυτό ακριβώς το παραδοτέο είναι δυνατό.

Εύλογα, κάποιοι μπορεί να αμφισβητήσουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως ανέντιμη και παραπλανητική, αλλά το τρέχον οικοσύστημα πληροφοριών δεν είναι αναμφισβήτητα καλύτερο. Μπορεί να είναι και χειρότερο. Μέσα ενημέρωσης όπως η New York Post έχουν εμπλακεί στο να μοιράζονται παραπλανητικά περικομμένα viral κλιπ του προέδρου, που ονομάζονται «cheapfakes», για να τον κάνουν να φαίνεται μπερδεμένος ή αδύναμος. Αν και δεν υπάρχει δικαιολογία για την αδύναμη απόδοση του Μπάιντεν στη συζήτηση, το CNN επέλεξε να επιτρέψει στον Τραμπ να λέει ψέματα για ολόκληρη τη συζήτηση των 90 λεπτών με μηδενικό έλεγχο δεδομένων. Πρότειναν έλεγχο γεγονότων πάνω από μία ώρα μετά τη συζήτηση, για την οποία ρεαλιστικά, ένα μόνο κλάσμα του κοινού της συζήτησης έμεινε συντονισμένο. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το TikTok έχουν καταπολεμήσει το πολιτικό περιεχόμενο, ενώ ο δεξιός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ χρησιμοποίησε το Twitter για να ενισχύσει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές και να ενισχύσει τους Ρεπουμπλικάνους. Ακόμη και κάποτε σπουδαίοι θεσμοί όπως η Washington Post μετατράπηκαν σε ταμπλόιντ τύπου Murdoch .

Πρέπει να θέσουμε το ερώτημα, είναι τα βίντεο επαυξημένης τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάζουν τον Μπάιντεν στην καλύτερη του μορφή – ενώ μοιράζονται ειλικρινείς και ακριβείς πληροφορίες – είναι πραγματικά πιο επιζήμια κοινωνικά από την τρέχουσα πραγματικότητα του οικοσυστήματος πληροφοριών μας; Νομίζω πως όχι.

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσαρμοστεί για να αναδείξει τα επιτεύγματα του Προέδρου Μπάιντεν, να διατυπώσει με σαφήνεια τις πολιτικές του και να παρουσιάσει ένα συνεπές, συναρπαστικό μήνυμα. Σε μια εποχή όπου τα οπτικά μέσα και το γρήγορο, εύπεπτο περιεχόμενο κυριαρχούν στις αντιλήψεις του κοινού, η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει μια ευκαιρία για πιο αποτελεσματική επικοινωνία. Αυτά τα βίντεο με βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να διασφαλίσουν ότι το κοινό δεν θα λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον της δημοκρατίας μας με βάση έναν άβολα χρονισμένο βήχα, αδέσποτο τραυλισμό ή υγιή, αλλά ταλαιπωρημένο περπάτημα (ο Μπάιντεν πάσχει από «δύσκαμπτο βάδισμα» ).

Εκτός από τις αισθητικές βελτιώσεις, ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του AI είναι η ικανότητά του να παράγει αποτελεσματικά περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Αυτό θα επέτρεπε στην εκστρατεία να ανταποκρίνεται γρήγορα στα τρέχοντα γεγονότα, στην παραπληροφόρηση και στον γρήγορο κύκλο ειδήσεων. Όπως είπε ο σπουδαίος Μαρκ Τουέιν, «Ένα ψέμα μπορεί να ταξιδέψει στα μισά του κόσμου, ενώ η αλήθεια εξακολουθεί να φοράει τα παπούτσια του». Με την τεχνητή νοημοσύνη, η αλήθεια θα μπορούσε τουλάχιστον να αποκαλυφθεί λίγο πιο γρήγορα. Σε έναν κόσμο όπου η παραπληροφόρηση και η παραπληροφόρηση διαδίδονται ιογενώς, συχνά μέσω περιεχομένου βίντεο σύντομης μορφής, η ικανότητα παραγωγής γυαλιστερών, ευδιάκριτων απαντήσεων σε πραγματικό χρόνο θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι. Δεδομένων των διακυβεύσεων αυτών των εκλογών, το «πλημμυρίζοντας τη ζώνη» με την αλήθεια θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι η μόνη μας ευκαιρία να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας.

Η χρήση αποδόσεων τεχνητής νοημοσύνης σε πολιτικές εκστρατείες γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει ήδη αγκαλιάσει αυτήν την τεχνολογία και χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στις διαφημίσεις επίθεσης εναντίον του προέδρου. Αντί για μια κούρσα προς τα κάτω, η εκστρατεία του Μπάιντεν θα μπορούσε να εξετάσει έναν ηθικό τρόπο για να αναπτύξει τα ίδια εργαλεία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν ο Τραμπ επανέλθει στον Λευκό Οίκο, η τεχνητή νοημοσύνη θα οπλιστεί για να δημιουργήσει προπαγάνδα MAGA. Ακριβώς όπως ο Λευκός Οίκος Ομπάμα έχασε την ευκαιρία να επιδείξει την κατάλληλη χρήση πλατφορμών όπως το Twitter, η αποτυχία να ασχοληθεί σωστά με τις προηγμένες τεχνολογίες δεν θα σταματήσει την κατάχρηση και την κακή χρήση τους από κακούς παράγοντες που ακολουθούν.

Αντίθετα, η εκστρατεία του Μπάιντεν θα μπορούσε να θέσει τα πρότυπα και τους κανόνες για την εύλογη χρήση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στην αρένα της εκστρατείας. Για παράδειγμα, οι δηλώσεις αποποίησης ευθυνών θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε περιεχόμενο που δημιουργείται από AI. Αυτή η διαφάνεια θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση της εμπιστοσύνης, αξιοποιώντας παράλληλα τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης. Η σωστή προσαρμογή στη σύγχρονη τεχνολογία θα έδειχνε επίσης ότι η εκστρατεία είναι ευέλικτη και συμβαδίζει με την εποχή, σε αντίθεση με την κριτική του Μπάιντεν στην ηλικία του.

Μέχρι τώρα, θεωρούνταν σχεδόν δεδομένο ότι η χρήση αποδόσεων τεχνητής νοημοσύνης του προέδρου θα παραβίαζε κάποια ηθική βάση της εκστρατείας. Σε έναν ιδανικό κόσμο που μπορεί να είναι έτσι. Ωστόσο, αυτό που κατέστησε σαφές η συζήτηση της περασμένης εβδομάδας είναι πόσο μακριά από οποιοδήποτε τέτοιο ιδανικό είναι η σημερινή μας πραγματικότητα. Η μεγαλύτερη ηθική και ηθική επιταγή για όσους ενδιαφέρονται για την αμερικανική δημοκρατία θα πρέπει να είναι να κρατήσουν τον άνθρωπο που προσπάθησε να την ανατρέψει όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον Λευκό Οίκο.

Η αμφισβήτηση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης δεν θα κάνει τίποτα για να σταματήσει την κατάχρηση και την κατάχρησή της, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι ανακτήσουν την εξουσία αυτόν τον Νοέμβριο. Εναπόκειται στην εκστρατεία Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να βεβαιωθεί ότι η προσπάθεια επανεκλογής του προέδρου είναι επιτυχής. Αντί για έναν νέο υποψήφιο, η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στους Δημοκρατικούς να αντιμετωπίσουν τα κύρια τρωτά σημεία του σημερινού σημαιοφόρου μας, ενώ αγκαλιάζουν το αναπόφευκτο της σύγχρονης πολιτικής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει