Ισραήλ: Βίντεο από τη στιγμή που Ισραηλινοί χτυπούν σχολείο στη Γάζα – Νεκροί 29 Παλαιστίνιοι

Η επίθεση είναι η τέταρτη ισραηλινή επίθεση που πλήττει ένα σχολικό κτήριο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο στη Γάζα μέσα σε τέσσερις ημέρες

Ένα σχολείο στη Γάζα βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί, σκοτώνοντας 29 Παλαιστίνιους, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει έξω από το κτήριο αναζητώντας καταφύγιο.

Το σχολείο που έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής βρίσκεται στην πόλη Αμπάσαν, κοντά στο Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα.

Σε βίντεο που μετέδωσε το Al Jazzera έχει καταγραφεί η στιγμή της αεροπορικής επιδρομής, δείχνοντας πως εκείνη την ώρα στην αυλή του σχολεία βρισκόταν αερκετός κόσμος με νεαρά παιδιά να παίζουν μπάλα

Η επίθεση είναι η τέταρτη ισραηλινή επίθεση που πλήττει ένα σχολικό κτήριο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο στη Γάζα μέσα σε τέσσερις ημέρες και έρχεται αφού το Ισραήλ εξέδωσε νέες εντολές μαζικής εκκένωσης για τμήματα του Χαν Γιούνις και της πόλης της Γάζας, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες να φύγουν και προκαλώντας το κλείσιμο τριών βασικών νοσοκομείων.

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατηγορούν το Ισραήλ ότι επιβάλλει «στοχευμένη λιμοκτονία» στον πληθυσμό της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση.

Οι διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα πρόκειται να συνεχιστούν την Τετάρτη στο Κατάρ και την Πέμπτη στην Αίγυπτο.

Τουλάχιστον 38.243 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 88.243 τραυματιστεί στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις υπό την ηγεσία της Χαμάς εκτιμάται σε 1.139, με δεκάδες ανθρώπους να εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Δείτε το βίντεο

Al Jazeera releases the video of the actual moment the israelis chose to bomb Awda school in Abasan in Khan Yunis: they were playing football pic.twitter.com/UjY3BPxeTl

— Sarah Wilkinson (@swilkinsonbc) July 9, 2024

Μπορεί επίσης να σας αρέσει