ΜΟΣΧΑ : Δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον Ζελένσκι – ακούμε λόγια, δεν βλέπουμε πράξεις

Οι δηλώσεις του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, για πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για κάποιου είδους «ειρηνευτικό σχέδιο» δεν είναι αξιόπιστες, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

«Καταρχάς, δεν μπορεί να τον εμπιστευτείς». Κανείς δεν τον εμπιστεύεται, όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να στρίψει τα πάντα, ένας άνθρωπος που μπορεί να συμβιβαστεί, ένας άνθρωπος που μπορεί να εγκαταλείψει τα πάντα αν σκεφτεί κανείς ότι πρόσφατα εγκατέλειψε ακόμη και τους δικούς του, ρίχνοντας κυριολεκτικά τους πολίτες Ουκρανία σε κάποιο είδος θυσιαστικού βωμού», είπε η Ζαχάροβα.

Επίσης, υπέθεσε ότι τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν να σχετίζονται με την προεκλογική κατάσταση στις ΗΠΑ.

“Τρίτον, μπορεί να είναι άλλη μια προσπάθεια προώθησης της λεγόμενης “φόρμουλας ειρήνης” που προσπαθούν ανεπιτυχώς να επιβάλουν σε όλους και να σύρουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες σε συζητήσεις σχετικά με αυτό με ψευδή προσχήματα”, εκτίμησε η Ζαχάροβα.

Τόνισε ότι κανένας – ούτε ο Ζελένσκι, ούτε οποιαδήποτε διοίκηση ή άλλοι κλάδοι της κυβέρνησης, ούτε οι δυτικοί προστάτες τους δεν έχουν κάνει τίποτα για να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.

«Ακούμε πολλά λόγια, αλλά δεν βλέπουμε πράξεις». Εκτός από το γεγονός ότι ο Ζελένσκι συνεχίζει να συναλλάσσεται με τους πολίτες της Ουκρανίας», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το μήνυμα του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα για την ετοιμότητα έναρξης διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία συνάδει με τη θέση της Μόσχας.

«Υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες εδώ που δεν γνωρίζουμε προς το παρόν, οπότε θα περιμένουμε περαιτέρω διευκρινίσεις», είπε ο Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας ότι η ρωσική πλευρά δεν απέρριψε ποτέ τις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία και ότι ήταν πάντα ανοιχτή στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Εκπρόσωποι του καθεστώτος του Κιέβου έχουν εκφράσει επανειλημμένα την ετοιμότητά τους για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πιθανές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει