Νέα μεγάλα συλλαλητήρια Πέμπτη 25/1 ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούν σε νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 25/1, κλιμακώνοντας τον αγώνα ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που φέρνει την ίδρυση ιδιωτικών – «μη κρατικών» πανεπιστημίων

Με παρακαταθήκη τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, και ολόκληρη την χώρα, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές, κλιμακώνουν τις πολύμορφες δράσεις μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Επόμενος σταθμός τα νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 25 Γενάρη, σε Αθήνα (12 το μεσημέρι στα Προπύλαια), Θεσσαλονίκη (12 το μεσημέρι στην Καμάρα), Πάτρα (11.30 π.μ. πλατεία Γεωργίου) και άλλες πόλεις, ενώ ήδη πραγματοποιούνται νέες συνελεύσεις, νέες καταλήψεις σε σχολές σε όλη την χώρα.

Κάλεσμα στο νέο συλλαλητήριο, με κλειστά σχολεία ξανά, απευθύνει σε όλους τους μαθητές η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και καλεί «Το Υπ. Παιδείας εδώ και τώρα να πάρει πίσω τα άθλια σχέδια του! Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά…».

Τον αγώνα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στηρίζουν σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ζητούν ΠΟΣΔΕΠ και Σύλλογοι ΔΕΠ

Με ομόφωνη απόφασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ ζητά από την κυβέρνηση να μην καταθέσει το «νομοσχέδιο παράκαμψης του άρθρου 16 του Συντάγματος». Η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών τονίζει ότι η μόνη «ελευθερία» που θα υπηρετήσει το νομοσχέδιο για το δήθεν «ελεύθερο πανεπιστήμιο» είναι η διάθεση «πτυχίων βασικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με δίδακτρα στη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αποφάσεις Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των ΑΕΙ που απορρίπτουν το νομοσχέδιο.

Επίσης, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών πανεπιστημιακών και ερευνητών στη διαδικτυακή καμπάνια «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», όπου οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 800.

H Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Tο ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής χαιρετίζει όλους τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς που στο συλλαλητήριο στις 18 Γενάρη έστειλαν για άλλη μια φορά ένα βροντερό μήνυμα να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να απαξιώσει τους στόχους και τα όνειρα των παιδιών μας. Την Πέμπτη 25 Γενάρη θα βρεθούμε ξανά μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς στο νέο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα προπύλαια για να διεκδικήσουμε:

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τη καθιέρωση του εθνικού απολυτηρίου με πανελλαδικές εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.

-Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

-Να δοθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία, για να καλυφθούν όλα τα κενά σε γενικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, για καθαριότητα και σίτιση, συντηρήσεις και επισκευές στα σχολεία μας και ανέγερση νεών σχολικών μονάδων.

Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα να πουλιέται σε όσους έχουν.

Συμμετέχουμε μαζί με τα παιδιά μας την Πέμπτη 25 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Η ΟΛΜΕ

Δυναμικά θα συμμετέχει η ΟΛΜΕ στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25/1, ενάντια στα μη κρατικά Πανεπιστήμια, προκηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας.

Παράλληλα, προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.

Η ανακοίνωση

Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 25/1 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα).

Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 την Πέμπτη 25/1/2024.

Η ΔΟΕ

Και η ΔΟΕ, μαζί με την ΟΛΜΕ, θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Η ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει