Νέος, ωραίος και γκέι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ

Ο 34χρονος πολιτικός είναι ο νεότερος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο υπουργός Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ, που παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την Ελιζαμπέτ Μπορν είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Γαλλίας. Γεννήθηκε το 1989 στο Οτ-ντε Σεν και έχει ήδη υπηρετήσει σε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού δημοσίων λογαριασμών.

Στην αρχή της καριέρας του, ο Aτάλ ήταν μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά αργότερα εντάχθηκε στο κεντρώο κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, που έχει πλέον μετονομαστεί σε «Αναγέννηση».

Οι επικρίσεις για την επιλογή του στους κόλπους της αντιπολίτευσης, είναι πολλές, ο ίδιος ο Μακρόν ωστόσο ποντάρει στο επικοινωνιακό του χάρισμα για να οδηγήσει τη χώρα σε μία κρίσιμη περίοδο, εν όψει των ευρωεκλογών και των Ολυμπιακών του Παρισιού. Ο Oλιβιέ Φορ του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος είπε στο France Inter σήμερα το πρωί ότι ο ο Ατάλ είναι λαμπρός στο κομμάτι της επικοινωνίας, αλλά ότι αν ο υπουργός Παιδείας γινόταν πρωθυπουργός, θα «περίμενε μία από τα ίδια».

Μεγάλωσε στο 13ο και 14ο διαμέρισμα (περιφέρεια) του Παρισιού με τρεις αδελφές. Ο πατέρας του, Yves Attal, ήταν δικηγόρος και παραγωγός κινηματογράφου εβραϊκής και τυνήσιας καταγωγής και η μητέρα του, Marie de Couriss, ήταν γαλλικής και ελληνορωσικής καταγωγής και εργαζόταν ως υπάλληλος σε εταιρεία παραγωγής ταινιών.

Ο Ατάλ είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον Stéphane Séjourné , μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη La République En Marche!.

Ο Φρανσουά Μπελαμί, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τους Ρεπουμπλικανούς είπε οτι ο Ατάλ δεν είχε ακόμη χρόνο να επιτύχει πολλά στον τρέχοντα ρόλο του.

Ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος επιδιώκει να δώσει μια νέα ώθηση στη δεύτερη θητεία του μετά από μία σειρά διαδηλώσεων και αρνητικών δημοσκοπήσεων ευχαρίστησε το «υποδειγματικό έργο της Μπορν στην υπηρεσία του έθνους» Στην επιστολή παραίτησής της, η Μπορν είπε ότι ήταν «πιο απαραίτητο από ποτέ να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις» που επιδιώκει η κυβέρνηση.

«Ήθελα να σας πω πόσο παθιασμένη ήμουν με αυτήν την αποστολή», έγραψε, προσθέτοντας ότι «καθοδηγείται από τη συνεχή ανησυχία, την οποία μοιραζόμαστε, να επιτύχουμε γρήγορα και απτά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας».

Θεωρώντας πως είναι το κατάλληλο πρόσωπο, το οποίο θα αναζωογονήσει την κυβέρνησή του, ο Μακρόν στοχεύει μέσω του Ατάλ να “τσιμπήσει” τις ψήφους των νεαρών ψηφοφόρων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει