Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν την επίθεση των ΜΑΤ στις κινητοποιήσεις

Επέμβαση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γεγονός που καταδίκασαν οι φοιτητικοί σύλλογοι

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν αυτήν την ώρα, ύστερα από αναφορές για φθορές στο κτήριο της πρυτανείας.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εκατοντάδες φοιτητές από το ΑΠΘ προχώρησαν νωρίτερα σε κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ, καταγγέλωντας την αστυνομική επιχείρηση για τη λήξη της κατάληψης στη Νομική του ΔΠΘ, η οποία είχε ψηφιστεί από την πλειοψηφία των φοιτητών του τμήματος με δημοκρατικές διαδικασίες, όπως αναφέρουν.

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν την απαράδεκτη και πρωτοφανή εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, η οποία βρισκόταν σε κατάληψη έπειτα από δημοκρατική ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης.

Μάλιστα, προχώρησαν στην απαράδεκτη κίνηση της προσαγωγής ατόμων, ακόμη και εκλεγμένων στα διοικητικά συμβούλια», σημείωσε ο Γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής ΑΠΘ, Χρήστος Ιγνατιάδης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει