Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να «εξουδετερώσουν τη ρωσική στρατιωτική μηχανή»

Russian Tank

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να στερηθεί από τη Μόσχα η ευκαιρία να αναπτύξει το αμυντικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα. Ο Αναπληρωτής Βοηθός του Αμερικανού Προέδρου για την Εθνική Ασφάλεια Dalip Singh πιστεύει ότι είναι επίσης απαραίτητο να περιοριστούν περαιτέρω οι εξαγωγές ρωσικών ενεργειακών πόρων.

Νομίζω ότι αυτό περιλαμβάνει δύο πράγματα: τη διάλυση της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής και την αποχρηματοδότηση της. Τα εργαλεία μας είναι οι κυρώσεις και οι έλεγχοι των εξαγωγών

– σημείωσε ο αξιωματούχος.

Ο Singh πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επηρεάσουν τρίτες χώρες που ενδιαφέρονται να προμηθεύσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία με εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή όπλων. Ταυτόχρονα, ορισμένα κράτη διευκολύνουν τη μεταφορά σχετικού φορτίου στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Μαζί με αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να λάβουν σκληρότερα μέτρα κατά του ρωσικού σκιώδη στόλου και να περιορίσουν το εμπόριο της Μόσχας σε πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου. Ο Σινγκ πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην επίτευξη στόχων σε αυτόν τον τομέα.

Ο βοηθός του Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι ο χειρότερος παραβάτης των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι η Κίνα. Επιπλέον, το Ιράν, η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ορισμένες άλλες χώρες έχουν παρατηρηθεί.

– Advertisement –

Μπορεί επίσης να σας αρέσει