Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην Καλλιτεχνική κολύμβηση

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έκανε την εμφάνιση της ζωής της και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην Ντόχα

Τεράστια επιτυχία για την Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Η Πλατανιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο και ανέβασε την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η 29χρονη αθλήτρια αγωνίστηκε τελευταία στον τελικό και γνωρίζοντας καλά τι πρέπει να κάνει, έφτασε στην κορυφή!

Η Κινέζα Ξου ήταν πρώτη ως εκείνη τη στιγμή, έχοντας συγκεντρώσει 262,3700 βαθμούς. Η Πλατανιώτη με θέμα της χορογραφίας της που έχει τίτλο «Black Raven» (σ.σ. μαύρο κοράκι), σε μουσική από το «Dance of death» και βαθμό δυσκολίας 38.9000 (υψηλότερο από όλες) κατάφερε να ξεπεράσει και την βαθμολογία των προκριματικών.

Απέσπασε 101.6500 στην καλλιτεχνική εντύπωση και 171.3133 στην εκτέλεση για να φτάσει στο σύνολο τους 272.9633 βαθμούς, με τους οποίους ξεπέρασε τους 270.1901 των προκριματικών.

Στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη, λέγοντας ότι: «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα».

Για το τι νιώθει για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε: «Η αλήθεια είναι ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα. Είναι κάτι μαγικό, μοναδικό και είμαι συγκινημένη».

Για το ότι είναι το πρώτο χρυσό της σε παγκόσμιο: «Για να είμαι ειλικρινής πέρυσι ήταν η τελευταία φορά που ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Πείσμωσα και γι’ αυτό ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριές μου. Ήταν η δύναμή μου»

«Είσαι έμπνευση για κάθε παιδί που ασχολείται με ένα άθλημα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», ανέφερε ο μεγάλος Νίκος Γκάλης για την επιτυχία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει