Ποινική έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά Πολυχρονόπουλου και των συγγενών του

Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με την ύποπτη δράση του δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και συγγενικά του πρόσωπα, σε λογαριασμούς των οποίων φέρεται να έχουν κατατεθεί χρηματικά ποσά, τα κακουργήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και της συνέργειας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να ζητηθούν κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό

Από την πλευρά του κ. Πολυχρονόπουλου, ο δικηγόρος του Νίκος Αλεξανδρής, τόνισε ότι, «Ο Πολυχρονόπουλος δεν τζόγαρε και όποιος λέει το αντίθετο, θα πρέπει να το αποδείξει, αλλιώς θα βρεθεί κατηγορούμενος. Όποιος έχει στοιχεία να έρθει να τα καταθέσει και να επωμιστεί και τις συνέπειες.

Μιλάτε όλοι για ένα πόρισμα. Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα. Υπάρχει μια διάταξη που είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Δεν έχει καταλογιστεί καμία κατηγορία, τόσο στον εντολέα μου, όσο και στη μητέρα του.

Η απάντηση είναι κατηγορηματική πως κανένα ποσό από τις καταθέσεις δεν κατατέθηκε σε κάποιο άλλο σκοπό πέρα από τον ‘Άλλον Άνθρωπο’. Είναι εύκολο να το αποδείξουμε και θα το κάνουμε όταν κληθούμε. Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό».

Και συνέχισε: «Ο Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανένα λογαριασμό. Δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί. Εάν κάνω μία καταγγελία πως ένα άνθρωπος εκβιάζει και ξεπλένει χρήμα η Αρχή οφείλει να βγάλει μία διάταξη πως υπάρχουν υπόνοιες. Είναι προληπτική η δέσμευση διότι υπάρχει μεγάλο ποσό χρημάτων που έχουν κατατεθεί.

Αναφέρεται πάντα η λέξη ”υπόνοια”. Εάν δείτε μία δική μου φωτογραφία να κρατάω ένα ποτήρι κρασί, σημαίνει πως είναι αλκοολικός; Πιστεύω πως όλοι αυτοί που λένε πως τον έχουν δει θα καταθέσουν.

Πριν από λίγες εβδομάδες κατηγορούσαμε τις ΜΚΟ γιατί υπάρχουν δαιδαλώδεις κινήσεις χρημάτων και λέγαμε πως ήταν ”βρώμικες”.

Εδώ έχουμε ατομικούς λογαριασμούς που εγώ που πηγαίνω να καταθέσω ξέρω πως πηγαίνουν σε ένα τέτοιο λογαριασμό. Δεν είναι απάτη αυτό, αλλά εάν είναι φορολογικό αδίκημα θα το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο».

πηγή: https://www.cnn.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει