Ποιοί θέλουν να ξεπαστρέψουν σκυλιά και γάτες; «Είναι καταστροφή για το κλίμα»!

Ποιοί και γιατί τα φοβούνται;

Οι γάτες, λένε οι…μεγάλοι “ειδικοί” στη Γαλλία, αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την βιοποικιλότητα κυρίως επειδή είναι δεινά αρπακτικά. Το ίδιος, αλλά με διαφορετικές δικαιολογίες, λένε και για τα σκυλιά.

Λένε τώρα πως ενδεχομένως μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την άγρια ζωή!!!

Η συζήτηση αυτή δεν άνοιξε τυχαία, όπως επίσης τυχαία δεν είναι και τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για τις μαζικές στειρώσεις ζώων συντροφιάς καθώς και για το «φακέλωμά» τους σε «τράπεζες/βάσεις DNA».

Τι μεταδίδει η Le Parisien:

«Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας τεράστιας βιβλιογραφικής συλλογής που δημοσιεύτηκε αυτή την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου για λογαριασμό της Nature Communications, η οποία βασίζεται σε δεδομένα από περισσότερες από 500 μελέτες που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα για τη διατροφή των οικόσιτων γατών.

Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει τον βαθμό στον οποίο η οικόσιτη γάτα, ένα σούπερ αρπακτικό, απειλεί ορισμένα είδη, ιδιαίτερα τα μικρά πουλιά. Ορισμένες χώρες έχουν ήδη λάβει μέτρα».

Στα τηλεοπτικά πάνελ άρχισαν ήδη να λένε ότι σκυλιά και γάτες, που για χιλιάδες χρόνια ζουν δίπλα στον άνθρωπο (όχι τυχαία!!!!), αποτελούν…κίνδυνο για τη φύση!!!

Επομένως τι ακολουθεί;;; Λήψη μέτρων για τον περιορισμό των πληθυσμών τους!!!

«Διότι η γάτα είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την απώλεια της βιοποικιλότητας σε αστικό περιβάλλον, κυρίως επειδή θα κυνηγήσει μικρά πουλιά ή θηλαστικά, και ο σκύλος, ιδιαίτερα οι χοντροί σκύλοι, είναι μία καταστροφή για το κλίμα!!! Πρέπει να τους παρέχουμε τροφή».

«Και τώρα τι κάνουμε;;», ρώτησε η δημοσιογράφος τον…έγκριτο ειδικό, αναφερόμενη στην εξωφρενική κίνηση της Αυστραλίας να θανατώσει μαζικά γάτες!!

Και εκείνος απάντησε αφήνοντας να εννοηθεί πως και αυτό είναι τυχόν στα μέτρα που θα τεθούν επί τάπητος:

«Για να μην φορτωθούμε όλον τον πλανήτη στις πλάτες μας, σε γενικές γραμμές δεν μιλάμε για αυτό και επικεντρωνόμαστε περισσότερο σε άλλες πηγές εκπομπών (αερίων). Διότι πρέπει να ξέρουμε ότι γάτες και σκυλιά εκπληρώνουν σημαντική κοινωνική λειτουργία, καθώς είναι επίσης σύντροφοι των ανθρώπων. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα ως προς το πώς θα περιορίσουμε τον αντίκτυπο της γάτας στην βιοποικιλότητα και του σκύλου στο κλίμα»:

 

Πηγή EL
Μπορεί επίσης να σας αρέσει