Προφητεία της μοναχής Μαρίας της Σαμάρας: «Το 2024 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τη Ρωσία. Ο ευλογημένος βασιλιάς θα ανέβει στον θρόνο».

ΣΧΟΛΙΟ : Πέρα από τις ελληνικές πηγές ψάχνουμε τι είπαν και οι Ρώσοι για το 2024.Όλως τυχαίως στη Ρωσία οι εκλογές είναι στις 17 Μαρτίου 2024.Και η προφητεία του Αγαθάγγελου γράφει ότι ο 5ος Μέγας Πέτρος(μετά τον Πούτιν)θα μπει στην Κωνσταντινούπολη.Η Μαρία της σαμάρας είναι μία ακόμη πηγή μετά τον Ιωννά της Οδησσου και τον τυφλό ερημίτη Νικολάι,που αναφέρονται στο έτος 2024 και τι θα συμβεί.Για να μην λέμε μόνο για τον π.Καλα'ι'δη και την έρευνα του Δημοσθένη Λιακόπουλου στο Τραχώνι της Κύπρου.

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου φορούσε ένα παλιό χειμωνιάτικο παλτό και γαλότσες στα γυμνά πόδια της. Είναι μικρή, εύθραυστη και με βαριές τσάντες στους ώμους της. Και μέσα τους υπάρχουν πέτρες, σκουπίδια, ξερά κλαδιά. Περπατάει και μουρμουρίζει συνέχεια κάτι. Είχε επίσης πάντα μαζί της μια εικόνα της Μητέρας του Θεού και αρκετά εκκλησιαστικά βιβλία. Οι γύρω της την απομάκρυναν, ​​τα αγόρια την πείραζαν.

 

Και κανείς δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει ως δασκάλα Μαρία Ιβάνοβνα Ματουκάσοβα, η οποία έγινε άγια ανόητη για χάρη του Χριστού και έλαβε από τον Κύριο το δώρο της θεραπείας και της ενόρασης. Θα περάσει λίγος ακόμα χρόνος και αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από την «τρελή γυναίκα» θα αρχίσουν να τηλεφωνούν στη μητέρα της και να ζητούν ένα θαύμα θεραπείας.

άνθρωπος του Θεού.

Η Μαρία γεννήθηκε στη Σαμάρα το 1908 στην οικογένεια ενός σιδηροδρομικού. Η οικογένεια ήταν βαθιά θρησκευόμενη και επισκεπτόταν συνεχώς το ναό. Η μοναχοκόρη Μάσα μεγάλωσε με πίστη και αγάπη για τον Κύριο. Κάτω από το τσαρικό καθεστώς, η Σαμάρα ήταν το καλάθι του ψωμιού της Ρωσίας και στην ίδια την πόλη υπήρχαν περισσότερες από 40 εκκλησίες, αλλά μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση δεν είχε μείνει ψωμί ή ναοί σε αυτήν.

Ο πατέρας της Μάσα εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος στον επαναστατικό ανεμοστρόβιλο – πήγε να εργαστεί στο Aktyubinsk και δεν επέστρεψε. Και η μητέρα μου άρχισε να τυφλώνεται γρήγορα. πείνασα. Εκείνες τις μέρες, από 5 έως 7 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από την πείνα στην περιοχή του Βόλγα. Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι παράτησε το σχολείο και άρχισε να δουλεύει – κροσέ.

Αυτή η δεξιότητα ήταν χρήσιμη – στην ηλικία των 20 ετών, το κορίτσι έπιασε δουλειά στο σχολείο ως δάσκαλος οικιακής οικονομίας. Έμαθε στα παιδιά να ράβουν, να πλέκουν με βελονάκι και μεταξύ των μαθημάτων τους έλεγε για τον Θεό. Φυσικά, δεν άντεξε πολύ εκεί – τότε μπορούσες να πιστέψεις μόνο στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η Μαρία έπιασε δουλειά σε πολλά μέρη, αλλά δεν έμεινε πουθενά πάνω από 2-3 μήνες. Και αργότερα την έστειλαν σε μια αποικία εντελώς. Την πήραν γιατί πήγαινε συνέχεια στην εκκλησία. Φεύγοντας από τη φυλακή, η Μαρία συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει το σπίτι και την πενιχρή περιουσία της. Η τελευταία σχέση με τον κόσμο κόπηκε.

Χωρίς συγγενείς, χωρίς καταφύγιο, χωρίς μέσα επιβίωσης, η 37χρονη Μαρία Ματουκάσοβα πήγε στον γέροντα για ευλογία για να δεχτεί το κατόρθωμα της ανοησίας.

Η ανοησία είναι ένας ειδικός τύπος πνευματικού ασκητισμού που μόνο οι Ορθόδοξοι Ρώσοι μπορούν να κατανοήσουν. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κατόρθωμα για τη δόξα του Χριστού. Τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες το αναλαμβάνουν. Οι πιο γνωστοί ευλογημένοι πρεσβύτεροι είναι η Ξένια της Πετρούπολης και η Ματρώνα της Μόσχας.

Οι μακάριοι απαρνήθηκαν το νου τους για να έρθουν οι άνθρωποι στην πίστη. Οι αμύητοι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την τρέλα από την ανοησία.

Για τα επόμενα 30 χρόνια, η αγία ανόητη Μαρία πήγαινε καθημερινά στην εκκλησία της Ανάληψης στο χωριό Kinel-Cherkassy. Λίγοι από τους ενορίτες γνώριζαν τότε ποιος κρυβόταν πραγματικά πίσω από την αποκρουστική εμφάνιση του ιερού ανόητου. Όμως όσοι γνώριζαν πλησίασαν τη γριά, της έδωσαν φαγητό και περίμεναν θεραπεία, σοφή οδηγία ή προειδοποίηση.

Το 1993, ο δημοσιογράφος Anton Zhogolev, συντάκτης της Ορθόδοξης εφημερίδας Blagovest, έκανε μια μακρά αναφορά για τον ιερό ανόητο, μετά την οποία οι πάσχοντες συνέρρεαν στην ηλικιωμένη γυναίκα, πρώτα από το άμεσο περιβάλλον και μετά από μακρινές χώρες. Πάντα υπήρχαν πολλοί άνθρωποι γύρω της που ζητούσαν βοήθεια. Η μητέρα προσευχόταν συνεχώς, ζητούσε κάποιον, παρακαλούσε για κάποιον.

Ήδη σε πολύ μεγάλη ηλικία, η Maria Ivanovna πήγε πρώτα στο μοναστήρι Diveyevo, όπου έλαβε το σχήμα, και στη συνέχεια σε ένα μικρό, κακώς εξοπλισμένο μοναστήρι στην περιοχή Tver, στο οποίο ζούσαν μόνο 15 καλόγριες. Εκεί, σε ηλικία 92 ετών, έφυγε από τη ζωή. Αυτό ήταν το 2000.

Για τους πιστούς Σαμαρά, ο άγιος ανόητος παρέμεινε ζωντανός άγιος που είχε πάει πρόσφατα στην ίδια εκκλησία μαζί τους.

Προφητεία Μαρίας της Σαμάρας.

Ο Κύριος έδωσε στη Μαρία το χάρισμα της διόρασης. Ήξερε τα πάντα για τον άντρα που ήρθε κοντά της για βοήθεια. Δεν χρειάζονταν λεπτομερείς επεξηγήσεις – μόνο μια ξεκάθαρη ερώτηση, στην οποία η μητέρα απάντησε με τρόπο ειδικό για τους ιερούς ανόητους: μονοσύλλαβα και όχι πάντα καθαρά. Η μάντης αποκάλυψε το θέλημα του Κυρίου στους ανθρώπους, πάντα βοηθούσε και έπαιρνε πάνω της τον πόνο των άλλων.

Μερικές φορές η Μαίρη προειδοποιούσε τους ανθρώπους για παγκόσμια γεγονότα. Ανάμεσα στις προφητείες της υπάρχει μια που αφορά την εποχή μας, δηλαδή το 2024. Επιπλέον, διασταυρώνεται με τις προβλέψεις άλλων μάνων και ορθοδόξων πρεσβυτέρων. Να τι είπε:

«Το 2024 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τη Ρωσία. Στο θρόνο της Ρωσίας θα ανέβει ο ευλογημένος βασιλιάς, από τον οποίο θα ξεκινήσει το μεγαλείο του κράτους!!!»

Πολύ σπάνια οι μάντεις υποδεικνύουν την ακριβή ημερομηνία ενός συγκεκριμένου γεγονότος. Αλλά στην προφητεία της αγίας ανόητης Μαρίας της Σαμάρας, το έτος ακουγόταν αρκετά καθαρά. Ήξερε τότε η ηλικιωμένη κυρία ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία θα γίνονταν το 2024; Σχεδόν – η πολιτική ελάχιστα ενδιέφερε την ευσεβή γριά.

Φυσικά, άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις στη μητέρα μου: Η Ρωσία ζει χωρίς τσάρο για πολλές δεκαετίες, θα υπάρξει πραγματικά ξανά αυτοκρατορία; Η μητέρα απάντησε:

«Γιατί όχι, όταν όλοι τον σέβονται; Θα! Θα υπάρξει ένας βασιλιάς. Θα έρθει να μας σώσει και εσύ προσεύχεσαι. Τότε θα είναι πολύ αργά».

Μια μέρα, ο Γέροντας Αρχιμανδρίτης Κύριλλος ρώτησε τον μακαριστό: «Τι μας περιμένει όλους;» Απάντησε τόσο αλληγορικά που δεν μπορείς παρά να σκεφτείς και να σκεφτείς:

«Νερό, άμμος, πηλός… Τούβλα είναι σμιλεμένα, τούβλα προσαρμόζονται σε τούβλο, η ρωσική σόμπα είναι ζεστή και ζεστή… Υπάρχει πολύ ψωμί και ψωμάκια…».

«Μητέρα, μήπως θα έπρεπε να προμηθευτούμε κονσέρβες;» – «Αποθέστε την προσευχή!» – απάντησε η γριά.

Ίσως η μακαρία να προέβλεψε την αναβίωση της Ρωσίας; Πότε θα χτίσουμε το μέλλον μας, το παρόν μας, το ρωσικό μας τούβλο τούβλο; Και δεν θα μας απειλήσει η πείνα, γιατί υπάρχει άφθονο ψωμί και ψωμάκια. Αλλά όλα αυτά θα συμβούν μόνο με τη βοήθεια του Θεού, γι’ αυτό πρέπει να εφοδιαστείτε με προσευχές, να θυμάστε τον Κύριο, να αποκτήσετε πνευματική ενόραση και να αναπτυχθείτε.

Και ο βασιλιάς… Λοιπόν, τι βασιλιάς. Δεν θα υπάρξει αναγκαστικά απολυταρχία στη Ρωσία· ο λαός δεν θα δεχτεί να κληροδοτηθεί ο βασιλικός θρόνος και όλη η Μητέρα Ρωσία. Αλλά ένας σοφός ηγεμόνας δεν θα ανακατευόταν μαζί μας. Υπήρχαν προβλέψεις για αυτόν εδώ και πολύ καιρό – θα έρθει και θα μεγαλώσει τη Ρωσία, θα την κάνει ισχυρή και ευημερούσα, πλούσια όχι μόνο υλικά, αλλά και πνευματικά.

Πηγή Ορθόδοξα Θέματα
Μέσω dzen.ru
Μπορεί επίσης να σας αρέσει