Σκληρό μήνυμα Πούτιν προς Ουκρανία: «Θα δεχθείτε ανεπανόρθωτο πλήγμα, αν συνεχίσετε»

Οι δηλώσεις Πούτιν για την πορεία του πολέμου και η προειδοποίηση σε Ουκρανία και συμμάχους του Ζελένσκι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η κρατική υπόσταση της Ουκρανίας θα μπορούσε να υποστεί «ανεπανόρθωτο πλήγμα» εάν συνεχιστεί το μοτίβο του πολέμου και ότι η Ρωσία δεν θα αναγκαστεί ποτέ να εγκαταλείψει τα κέρδη που έχει επιτύχει.

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις μία ημέρα αφότου η Ελβετία συμφώνησε να φιλοξενήσει μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Πούτιν απέρριψε τις «λεγόμενες φόρμουλες ειρήνης» που συζητούνται στη Δύση και την Ουκρανία και τις «απαγορευτικές απαιτήσεις», όπως τις χαρακτήρισε, που συνεπάγονται.

«Λοιπόν, αν δεν θέλουν (να διαπραγματευτούν), τότε μην το κάνουν» είπε.

«Τώρα είναι αρκετά προφανές, ότι όχι μόνο η αντεπίθεση (της Ουκρανίας) απέτυχε, αλλά η πρωτοβουλία βρίσκεται πλήρως στα χέρια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Εάν αυτό συνεχιστεί, η ουκρανική κρατική υπόσταση μπορεί να υποστεί ένα ανεπανόρθωτο, πολύ σοβαρό πλήγμα», είπε.

Οι δηλώσεις του Πούτιν σχετικά με την πορεία του πολέμου έχουν γίνει όλο και πιο γεμάτες αυτοπεποίθηση και επιθετικές τους τελευταίους μήνες, με την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας να αποφέρει ουσιαστικά κέρδη απέναντι στις καλά οχυρωμένες ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Reuters η Ρωσία ελέγχει σήμερα το 17,5% του εδάφους της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η συζήτηση περί διαπραγματεύσεων ήταν «μια προσπάθεια να μας παρακινήσουν να εγκαταλείψουμε τα κέρδη που έχουμε πραγματοποιήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αλλά αυτό είναι αδύνατο. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι αδύνατο».

Η ειρηνευτική φόρμουλα που πρότεινε ο Ζελένσκι ζητά την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, την παύση των εχθροπραξιών και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, μεταξύ άλλων σημείων.

Η Ρωσία λέει ότι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση θα πρέπει να λάβει υπόψη τις «νέες πραγματικότητες» που δημιουργούνται από τις δυνάμεις της στο έδαφος.

Πούτιν: Στις ΗΠΑ, στις προηγούμενες εκλογές, έγινε νοθεία

Δηλώσεις αναφορικά με τις προηγούμενες εκλογές των ΗΠΑ έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξε νοθεία στις κάλπες, οι οποίες ανέδειξαν νικητή τον Τζο Μπάιντεν.

«Στις ΗΠΑ, στις προηγούμενες εκλογές έγινε νοθεία μέσω επιστολικής ψήφου… αγόρασαν ψηφοδέλτια για 10 δολάρια, τα συμπλήρωσαν και τα πέταξαν μέσα σε γραμματοκιβώτια, χωρίς καμία εποπτεία από παρατηρητές, και αυτό ήταν», είπε.

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν δεν έχει προσκομίσει στοιχεία για τον ισχυρισμό του, γεγονός που κάνει πολλούς να δυσπιστούν με τα λεγόμενά του.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος είναι υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία σε εκλογές που οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν ως μια… παρωδία της δημοκρατίας.

Τονίζουν ότι οι προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία δεν είναι μια πραγματική εκλογική αναμέτρηση, καθώς ο πρόεδρος κατέχει εξουσία χωρίς κανείς να μπορεί να τον αμφισβητεί.

Ο κύριος αντίπαλός του, Αλεξέι Ναβάλνι, εκτίει περισσότερα από 30 χρόνια ποινή κάθειρξη με κατηγορίες που ο Ναβάλνι λέει ότι είναι κατασκευασμένες.

Ορισμένοι επικριτές του Πούτιν αναφέρουν ότι η χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δημιουργεί περιθώρια στις αρχές να χειραγωγήσουν χωρίς ανίχνευση το αποτέλεσμα των εκλογών υπέρ του Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τους New York Times, είπε ότι «οι ρωσικές προεδρικές εκλογές δεν είναι πραγματικά δημοκρατία, αλλά δαπανηρή γραφειοκρατία» και ότι ο Πούτιν θα επανεκλεγεί το επόμενο έτος με περισσότερο από το 90% των ψήφων.

Ο Πεσκόφ δήλωσε αργότερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι τα λόγια του ερμηνεύτηκαν με «εντελώς λάθος τρόπο», λέγοντας απλά ότι ο Πούτιν απολαμβάνει μια άνευ προηγουμένου υποστήριξη από τον ρωσικό λαό.

πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει