Το ΝΑΤΟ Ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία και σχεδιάζει να βομβαρδίσει την Κριμαία

Ο Bauer, είπε επίσης ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών θα πρέπει να επιστρατευθεί σε περίπτωση πολέμου και υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις της Συμμαχίας πρέπει να αρχίσουν να σχεδιάζουν μια τόσο μαζική κινητοποίηση.

Οι Γερμανοί βλέπουν τον πόλεμο με τη Ρωσία πιο κοντά και ανησυχούν

Υπάρχουν αξιωματούχοι που βλέπουν τον πόλεμο με τη Ρωσία να βρίσκεται πιο κοντά χρονικά.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ σε λιγότερο από μια 10ετία, όπως δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Tagesspiegel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γερμανικά στρατιωτικά έγγραφα που διέρρευσαν φαντάζονται ακόμη και ένα σενάριο στο οποίο η Ρωσία εξαπολύει μια μαζική επίθεση την άνοιξη του 2024 για να εκμεταλλευτεί τη μείωση της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, αν και ένας Γερμανός αξιωματούχος χαρακτήρισε το σενάριο «εξαιρετικά απίθανο», σύμφωνα με το Business Insider.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis καλεί επίσης την Ευρώπη να επισπεύσει τις προετοιμασίες για μια τέτοια επίθεση.

«Υπάρχει μια πιθανότητα να μην περιοριστεί η Ρωσία στην Ουκρανία», είπε ο Landsbergis, προειδοποιώντας: «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο σε αυτό ότι εάν η Ουκρανία δεν κερδίσει, αυτό θα μπορούσε να τελειώσει καλά για την Ευρώπη».

Αυτός και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι κυβερνήσεις τους και οι αμυντικές βιομηχανίας υστερούν στις προετοιμασίες για επίθεση, καθώς τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών συνεχίζουν να μειώνονται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επισημαίνει η Telegraph.

Την ίδια ώρα, Ρωσία τριπλασίαζε τις στρατιωτικές της δαπάνες στο 40% του συνολικού εθνικού προϋπολογισμού.

Τον Δεκέμβριο 2023, ο Putin διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού ομολόγου του Joe Biden ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πάει σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντάς τους ως «πλήρη ανοησία».

Breedlove (Πρώην διοικητής ΝΑΤΟ στην Ευρώπη): Να βομβαρδιστεί η Κριμαία

Ο Αμερικανός απόστρατος στρατηγός Philip Breedlove, πρώην Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να στείλει βαριά όπλα στο Κίεβο και να επιτρέψει έντονες επιθέσεις στην περιοχή της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τον Breedlove, μόνο επιτιθέμενη σε ρωσικές θέσεις στη Μαύρη Θάλασσα θα μπορέσει η Ουκρανία να κάνει τη Μόσχα «να ξανασκεφτεί τη στάση της».

Ο Breedlove χαρακτήρισε την Κριμαία ως το «κέντρο βάρους» και «το πλέον αποφασιστικό έδαφος του πολέμου».

Για αυτόν, το κλειδί για να «νικήσει» τη Ρωσία είναι να χτυπήσει την Κριμαία όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν πιο σκληρά.

Πιστεύει ότι όσο περισσότερες επιθέσεις γίνονται στην περιοχή, τόσο περισσότερο η Ρωσία θα επηρεαστεί και θα αναγκαστεί να υποχωρήσει σε ολόκληρη τη ζώνη σύγκρουσης.

Πρόσφατα, η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία μειώνεται, αφήνοντας τους αξιωματούχους του καθεστώτος να ανησυχούν για το μέλλον των πολεμικών δυνατοτήτων του Κιέβου.

Ωστόσο, παρά την τάση αυτή, εξακολουθούν να υπάρχουν δημόσια πρόσωπα στη Δύση που ζητούν νέα κλιμάκωση και αποστολή περισσότερων βαρέων όπλων στην Ουκρανία.

Έτσι, αντιμέτωπος με την επικείμενη εξάντληση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας, ο στρατηγός συμβουλεύει να επιστρέψει το ΝΑΤΟ στην αποστολή όπλων σε τεράστιο επίπεδο, κυρίως πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που επιτρέπουν βαθιές επιθέσεις στην Κριμαία.

«Εάν επιτρέψουμε στην Ουκρανία να είναι σε θέση να χτυπήσει την Κριμαία – επίμονα και με ακρίβεια – η Ρωσία θα αναγκαστεί να ξανασκεφτεί τη στάση της εκεί.

Χτυπήστε τους όλους, χτυπήστε τους επανειλημμένα και καταστρέψτε τους», είπε χαρακτηριστικά.

Τη θέση αυτή του Breedlove να σημειωθεί ότι τη συμμερίζονται και άλλοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ.

Η εξουδετέρωση των ρωσικών θέσεων στην Κριμαία είναι μια ουκρανική φιλοδοξία από το 2022, με αρκετές ανεπιτυχείς επιθέσεις να έχουν λάβει χώρα στην περιοχή.

«Βομβαρδίστε τη Γέφυρα Kerch»

Ένας από τους κύριους στόχους είναι η καταστροφή της γέφυρας Kerch, η οποία θεωρείται το σημείο – κλειδί της Κριμαίας.

Όχι τυχαία, το Κίεβο εξαπέλυσε επιθέσεις στη Γέφυρα, σκοτώνοντας αμάχους αλλά αποτυγχάνοντας να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις υποδομές.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ο ίδιος ο στρατηγός Breedlove έχει γίνει ήδη γνωστός για την ακραία του στάση σχετικά με την Κριμαία.

Τον Οκτώβριο του 2023 δημοσίευσε ένα άρθρο σε δυτικά μέσα ενημέρωσης δηλώνοντας ότι ο βομβαρδισμός της Κριμαίας είναι απαραίτητος για να επιτευχθεί η «ουκρανική νίκη».

Ζήτησε ανοιχτά την καταστροφή της γέφυρας του Kerch χαρακτηρίζοντάς την «νόμιμο στόχο».

Εκείνη την εποχή, επέκρινε επίσης όλα τα επιχειρήματα των αναλυτών σχετικά με την ανάγκη λήψης προφυλάξεων με αυτές τις επιθέσεις για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ο Breedlove φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για την πιθανότητα κλιμάκωσης της βίας των εχθροπραξιών, δηλώνοντας ότι είναι απαραίτητο να προκληθεί ζημιά στην Κριμαία ανεξάρτητα από τις παρενέργειες.

«Πολλοί άνθρωποι με τους οποίους μίλησα είπαν ότι καταστρέφοντας τη γέφυρα του Kerch θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τη Ρωσία.

«Νόμιμος στόχος»

Η γέφυρα αυτή είναι νόμιμος στόχος. Είμαι μηχανικός με σπουδές και εμπειρία και γνωρίζω για την κατασκευή γεφυρών.

Όλες οι γέφυρες έχουν τα αδύνατα σημεία τους και εάν στοχευθούν στο σωστό σημείο, θα μπορούσε να μην είναι λειτουργική για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αλλά αν ήθελαν να ρίξουν τη γέφυρα, αυτό θα απαιτούσε μια πιο έντονη επιχείρηση βομβαρδισμών.

Ακούω πολλούς  να ρωτούν εάν είναι σωστό για την Ουκρανία να λάβει τέτοια επιθετική δράση και αν η Δύση θα την υποστήριζε, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το επιχείρημα», έλεγε τότε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν οι Ουκρανοί αυξήσουν την πίεση στην Κριμαία θα ανάγκαζαν τους Ρώσους να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην περιοχή παραμελώντας τις αμυντικές γραμμές στο πεδίο της μάχης και διευκολύνοντας την εδαφική προέλαση του Κιέβου.

Με αυτό, υποτίθεται ότι θα ήταν δυνατό για τα ουκρανικά στρατεύματα να φτάσουν στη Μαύρη Θάλασσα προχωρώντας στο έδαφος, αντιστρέφοντας το την τρέχουσα στρατιωτική πραγματικότητα.

Χωρίς λογική η σκέψη του Αμερικανού στρατηγού – Η ρωσική απάντηση θα ήταν διαλυτική για την Ουκρανία

Ωστόσο, αυτή η σκέψη του Αμερικανού στρατηγού καταφανώς στερείται λογικής.

Η ρωσική αντίδραση σε πιθανές επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στην Κριμαία δεν θα ήταν μέσω κάποιας απότομης αλλαγής της κατάστασης στην πρώτη γραμμή, αλλά μάλλον μέσω μιας εκθετικής αύξησης των βομβαρδισμών εναντίον στρατηγικών στόχων σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Το στρατιωτικό δόγμα της Μόσχας καθιερώνει το πυροβολικό ως τον κύριο παράγοντα σε ένα σενάριο μάχης. Σε κάθε προσπάθεια της Ουκρανίας να κλιμακώσει τις μάχες, οι Ρώσοι αντιδρούν με βαρύ πυροβολικό, καταστρέφοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κρίσιμες υποδομές και κέντρα λήψης αποφάσεων του εχθρού.

Στην πράξη, η Ουκρανία βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς υφίσταται όλο και περισσότερες απώλειες κάθε φορά που προσπαθεί να αναστρέψει την κατάσταση.

Η χώρα αδυνατεί να αλλάξει το σενάριο, έχοντας ως εναλλακτική μόνο τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με ρωσικούς όρους – κάτι που προφανώς το ΝΑΤΟ δεν επιτρέπει στο Κίεβο.

Επιπλέον, είναι απίθανο η Ατλαντική συμμαχία να συνεχίσει να στέλνει όπλα μεγάλης εμβέλειας σε μεγάλες ποσότητες στο εγγύς μέλλον, καθώς οι ΗΠΑ εμπλέκονται έντονα στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, μειώνοντας το ενδιαφέρον τους για το ουκρανικό μέτωπο.

πηγή: https://www.bankingnews.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει