Ξεχειλίζει η οργή κατά της κυβέρνησης στη Γερμανία-Χιλιάδες αγρότες με τρακτέρ στους δρόμους!

Θα συνεχίσουν μέχρι τέλους ενάντια στις περικοπές στις γεωργικές επιδοτήσεις

Χιλιάδες αγρότες στη Γερμανία ξεκίνησαν πανεθνικές διαδηλώσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να περικόψει τις γεωργικές επιδοτήσεις.

Στην πρωτεύουσα Βερολίνο, εκατοντάδες αγρότες στάθμευσαν τρακτέρ μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και απέκλεισαν την κυκλοφορία για ώρες στην κυβερνητική συνοικία.

«Προτιμώ να πεθάνω παρά να είμαι σκλάβος», έγραψε ένας αγρότης στο τρακτέρ του.

Ο Σύλλογος Γερμανών Αγροτών δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, προκειμένου να καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτεί περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η παροχή υψηλής ποιότητας, τοπικών τροφίμων», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Joachim Rukwied στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Αμβούργο, η Κολωνία, το Μόναχο και η Στουτγάρδη.

Ο αριστερός-φιλελεύθερος συνασπισμός του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να μειώσει τις επιδοτήσεις για τα γεωργικά καύσιμα και τα οχήματα, ως μέρος νέων μέτρων λιτότητας για την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση αναθεώρησε τις προγραμματισμένες περικοπές δαπανών της, αλλά η ένωση αγροτών είπε ότι αυτές οι αλλαγές δεν ήταν καθόλου επαρκείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει