Ξεκάθαρο μήνυμα των Κινέζων στις ΗΠΑ…Τέλειωσαν οι μέρες της απόλυτης κυριαρχίας

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ την Παρασκευή από το Πεκίνο εξήγησε ότι η προέλαση του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα υπονομεύσει μόνο την σταθερότητα στην περιοχή.

 

“Η προσπάθεια του ΝΑΤΟ να προχωρήσει προς τα ανατολικά προς την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα οδηγήσει σε σύγκρουση στην Ασία και σαμποτάρει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή”,  δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Μάο εξήρε επίσης τις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Αυτή η σχέση ξεπερνά το μοντέλο της πολιτικής-στρατιωτικής συμμαχίας από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και είναι θεμελιωδώς διαφορετική από τις αποκλειστικές ομάδες και τις συγκρούσεις μπλοκ που εφαρμόζει το ΝΑΤΟ.

«Οι δύο χώρες επιβεβαίωσαν τακτικά τη μη ευθυγράμμισή τους με τρίτες χώρες και υποστήριξαν την συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Η σχέση Πεκίνου και Μόσχας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, την ισότητα και το αμοιβαίο όφελος. Τόσο οι Κινέζοι πολίτες όσο και ο ρωσικός λαός επωφελήθηκαν από αυτή την κατάσταση», τόνισε η Μάο.

Αντιμετωπίζοντας ήδη πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντέξουν μια τρίτη γεωπολιτική κρίση και δη εναντίον της Κίνας, εκτιμούν ειδικοί.

ΠΗΓΗ: https://www.el.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει