Ξεκάθαρο μήνυμα των Ρώσων: «Δεν είναι οι λαοί εχθροί μας, αλλά οι κυβερνήσεις τους»

«Κανείς λαός δεν είναι αυτομάτως εχθρός μας».

Τα τελευταία χρόνια, καθώς η αντιπαράθεση με τη διεθνιστική Δύση κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα, Ρωσία συνεχώς μιλάει για «μη φιλικά κράτη».

Όμως ο επί χρόνια Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, μιλάει για «μη φιλικές κυβερνήσεις», θίγοντας εμμέσως τη διάσταση απόψεων που έχουν στο θέμα του πολέμου οι λαοί της Δύσης με την κατά τόπους κυβέρνησή τους.

Μία εξ αυτών, δηλωμένα πλέον από κορυφαίους Ρώσους διπλωμάτες όπως η Μαρία Ζαχάροβα, είναι και η ελληνική κυβέρνηση!

Τι δήλωσε αναλυτικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας:

«Ο ρόλος της δημόσιας διπλωματίας έχει αυξηθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, κυρίως όσον αφορά τη διατήρηση μιας υγιούς ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης στις σχέσεις με τους ξένους εταίρους μας και την εξήγηση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων με τις χώρες που θεωρούμε εχθρικές.

Πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο για τις κυβερνήσεις, ενώ η διάθεση στις χώρες καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ζωές και τις φιλοδοξίες των ανθρώπων. Δεν βλέπω κανένα έθνος στον πλανήτη που θα ήταν αυτομάτως εχθρικό προς τον λαό μας.

Αλλά υπάρχουν εχθρικές κυβερνήσεις. Περισσότερο από αυτό, υπάρχουν εχθρικές κυβερνήσεις. Δείτε πώς αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον Βίκτορ Όρμπαν, τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας που ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία της ΕΕ από τον Ιούλιο, μόνο και μόνο επειδή είπε ότι όλοι πρέπει να αναζητούν συμβιβασμούς αντί να επιλύουν τα ζητήματα με στρατιωτική βία.

Αυτό ήταν αρκετό για να προσπαθήσει να τον κάνει αδίστακτο πολιτικό. Πράγματι, ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές»:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει