“Είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς” ανέφερε ο Μητσοτάκης – “Είναι αντιστασιακή οργάνωση” απάντησε ο Ερντογάν

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, Δευτέρα 13 Μαΐου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Χαώδης αντίθεση για την Χαμάς ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος την χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον Ερντογάν αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χαμάς, με τον Τούρκο πρόεδρο να προβαίνει σε δευτερολογία, ώστε να επισημάνει ότι διαφωνεί με τη θέση της Ελλάδας και ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «αντιστασιακή οργάνωση».

«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να μιλήσει με πιο δυνατή φωνή για το θάνατο των 35.000 αμάχων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς. «Αντιστασιακή οργάνωση η Χαμάς, δίνει μάχη για τα εδάφη της. Θα μας λυπούσε αν τη θεωρούσατε τρομοκρατική οργάνωση» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Δεν παρέλειψε επίσης, να επιτεθεί ξανά στο Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα, κάνοντας λόγο για «σφαγή». Τόνισε δε, ότι η μόνη λύση είναι η ίδρυση ενός Παλαιστινιακού κράτους στα όρια που είχαν οριστεί το 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. «Περιμένουμε από την Ελλάδα να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για ειρήνη στη Γάζα», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως: «Με την Τουρκία δεν συμφωνούμε πάντα στα θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή. Η θέση της Αθήνας είναι ότι το Ισραήλ είχε κάθε δικαίωμα να αμυνθεί. Όμως, συμφωνούμε στο ότι πρέπει να σταματήσει η ασύμμετρη χρήση βίας και το αιματοκύλισμα στην περιοχή και να οδηγηθούμε σε ανακωχή διαρκείας, να προστατευθούν οι άμαχοι της Γάζας και να απελευθερωθούν οι όμηροι. Συμφωνούμε ότι θα ήταν κολοσσιαίο λάθος να εκδηλωθεί χερσαία επίθεση στη Γάζα. Μόνη βιώσιμη επιλογή η επιστροφή στην πολιτική διαδικασία και η λύση των δύο κρατών», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

«Φίλε Κυριάκο, υπάρχει ένα θέμα που διαφωνούμε. Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι αντιστασιακή οργάνωση, που δίνει αγώνα για να προστατεύσει τα εδάφη του λαού της» απάντησε ο Ερντογάν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει