Europa League: «Μαγική» Αταλάντα κατέκτησε το τρόπαιο «σμπαραλιάζοντας» το αήττητο της Λεβερκούζεν! με 3-0

Europa League: Με χατ τρικ του Λούκμαν η εκπληκτική Αταλάντα έγραψε ιστορία κατακτώντας το τρόπαιο, αναγκάζοντας την Λεβερκούζεν σε ήττα μετά από 51 ματς (3-0).

Μια Αταλάντα να την… πιεις στο ποτήρι. Ως το απόλυτο αουτσάιντερ στον τελικό του Europa League, έκανε τη Λεβερκούζεν «παιχνιδάκι» στα χέρια της και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Όχι με απλό τρόπο, αλλά με 3-0 και τον Λούκμαν απόλυτο πρωταγωνιστή καθώς έκανε χατ τρικ.

Το Δουβλίνο «βάφτηκε» μπλε και μαύρο για την ομαδάρα του Γκασπερίνι, ο οποίος… έδεσε κόμπο τον Τσάμπι Αλόνσο. Μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στις «ασπιρίνες», οι οποίες έχασαν για πρώτη φορά στη σεζόν μετά από 51 ματς αήττητο ρεκόρ. Την κρίσιμη στιγμή όμως, η ομάδα απ’ το Μπέργκαμο την έκανε… σμπαράλια.

Ο Λούκμαν άνοιξε το σκορ στο 12’, ενώ στο 26’ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 που ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου. Με την Αταλάντα να είναι σαφώς ανώτερη.

Στο δεύτερο μέρος η Λεβερκούζεν έδειχνε να προσπαθεί περισσότερο, θέλησε να πιέσει αλλά η Αταλάντα δεν την άφηνε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Και λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο ο Λούκμαν «χτύπησε» και πάλι για το 3-0!

Έτσι οδηγήθηκε η Αταλάντα στην δικαιότατη κατάκτηση του Europa League. Μόλις ο δεύτερος τίτλος της ιστορίας της και φυσικά ο πρώτος ευρωπαϊκός. Η Λεβερκούζεν έμεινε με την πίκρα της ήττας την κρίσιμη στιγμή, η οποία ήρθε από μια ομάδα που στο Δουβλίνο ήταν ξεκάθαρα ανώτερη.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζιανπιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς (46′ Σκαλβίνι), Τζαπακόστα (84΄ Χάντεμπουρ), Έντερσον, Κουπμάινερς, Ρουγκέρι (90’+1′ Τολόι), Ντε Κετελάρε (57΄ Πάσαλιτς), Λούκμαν, Σκαμάκα (83΄ Τουρέ)

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Τσάμπι Αλόνσο): Κόβαρ, Στάνισιτς (46′ Μπονιφέις), Τα, Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ (81′ Τέλα), Τζάκα, Παλάσιος (69′ Αντριχ), Ινκαπιέ, Βιρτς (81′ Σικ), Γκριμάλντο (69′ Χλόζεκ), Αντλ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει