Η Ουκρανία χάνει το 35% των εδαφών της από τους Ρώσους που διαλύουν τις Στρατιωτικές τους υποδομές

Οι Ρώσοι καταστρέφουν όλες τις υποδομές των Ουκρανών και ειδικά την πολεμική της βιομηχανία, είπε σε δηλώσεις του ο Βρετανός αντιπτέραρχος Sean Bell, ενώ το New York Times αναφέρει ότι οι πύλες της κόλασης έχουν ανοίξει και τρομάζουν τον Ουκρανικό στρατό.

Τα στρατηγικά χτυπήματα των ρωσικών δυνάμεων σήκωσαν 11 στρατηγικά βομβαρδιστικά και διέλυσαν για μια ακόμη φορά τις υποδομές και ειδικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ουκρανών.

Σε απάντηση οι Ουκρανοί χτύπησαν το Belgorod δηλαδή αμάχους και αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά με τους Ρώσους. Ενώ ο Ρωσικός στρατός χτυπάει στρατιωτικές υποδομές, οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό.

Τα πυρομαχικά των Ουκρανικών δυνάμεων τελείωσαν και πλέον χρησιμοποιούν drones για επιθέσεις οι οποίες αποβαίνουν αναποτελεσματικές αφού τα drones είναι επιρρεπή στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Ο επικεφαλής του Donetsk D. Pushilin υποστηρίζει ότι ο Ρωσικός στρατός πρέπει να καταλάβει το 35% των εδαφών της Ουκρανίας από 22% της τρέχουσας περιόδου ώστε να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας.

Για τον Ουκρανικό στρατό οι βόμβες ολίσθησης FAB 500 είναι οι πύλες της κολάσεως, είναι η καταστροφή των ουκρανικών στρατευμάτων.

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με ένα νέο κύμα μαζικών επιθέσεων σε όλη την Ουκρανία με 59 πυραύλους.

Το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού, συμπεριλαμβανομένων των λιμενικών υποδομών και του αεροδρομίου Shkolny.

Το Kharkiv δέχτηκε άλλη μια καταστροφική επίθεση.

Κύριος στόχος της επίθεσης ήταν το Κίεβο, όπου βρίσκονται τέσσερα μεγάλα εργοστάσια.

Τα ξημερώματα, τουλάχιστον 11 ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν μεγάλα πλήγματα.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν μεγάλες εκρήξεις στις περιοχές του Κιέβου, του Zhytomyr, Khmelnitsky, Kharkiv, Krivyi Rig, Dnipro και Zaporizhia.

Ο ουκρανικός στρατός διαμαρτύρεται ότι οι ρωσικές επιθέσεις συνοδεύονται από εκτοξεύσεις πολλών ψευδών στόχων που αποσπούν την προσοχή των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας και τις αναγκάζουν να δαπανήσουν σπάνιους αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων μαζικών χτυπημάτων, οι μάχες συνεχίζονται στα πεδία των ουκρανικών μαχών, όπου ο ρωσικός στρατός κατέχει επίσης το προβάδισμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο Βρετανός αντιπτέραρχος Sean Bell σε δημοσιευμένο άρθρο του υποστήριξε ότι οι Ρώσοι καταστρέφουν όλες τις υποδομές των Ουκρανών και ειδικά την πολεμική της βιομηχανία.

Ο Ρωσικός στρατός καταστρέφει με ένα χτύπημα τις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, που έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό, έγραψε σε άρθρο του για το Sky News ο Sean Bell, αντιπτέραρχος της βρετανικής αεροπορίας

Η Ουκρανία έχει μια νεαρή βιομηχανική βάση που είναι εξαιρετικά ευάλωτη στις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Χρειάζονται μήνες για να δημιουργηθεί παραγωγική ικανότητα και ένα ρωσικό χτύπημα σε μια στιγμή μπορεί να την καταστρέψει.

Σύμφωνα με τον Sean Bell, χωρίς συνεχή στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση, η Ουκρανία είναι «καταδικασμένη να ηττηθεί» από τη Ρωσία.

Στις αρχές Ιανουαρίου, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος στο Κίεβο και τα προάστια του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων όπου κατασκευάζονταν πύραυλοι.

Από τις 10 Οκτωβρίου 2022, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπολύουν πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη την Ουκρανία.

New York Times: Οι πύλες της κολάσεως έχουν ανοίξει και τρομάζουν τον Ουκρανικό στρατό.

Οι ρωσικές βόμβες ολίσθησης και τα drones προκαλούν μεγάλες απώλειες στον ουκρανικό στρατό, αναφέρουν μαχητές της Ουκρανικής Εθνοφρουράς σε συνέντευξή τους στην αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι ακόμη και στρατιώτες που είναι συνηθισμένοι στους συνεχείς βομβαρδισμούς ανησυχούν για τις ισχυρές βόμβες.

Οι Ρώσοι ρίχνουν βόμβες ολίσθησης έως οκτώ την ώρα.

Ακούγεται σαν να πετάει ένα τζετ αεροπλάνο κατά πάνω μας, σαν να έχουν ανοίξει οι πύλες της κόλασης, τόνισε αξιωματικός της 14ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με τους New York Times, ρωσικά πυρομαχικά ολίσθησης χτυπούν ουκρανικά στρατεύματα ακόμη και μέσα σε υπόγειες οχυρώσεις.

Τα ρωσικά drones έχουν γίνει άλλη μια πηγή προβλημάτων για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι New York Times σημείωσαν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθιστούν τον εφοδιασμό των μονάδων στην πρώτη γραμμή μια ολοένα και πιο επικίνδυνη επιχείρηση.

Η οδήγηση με αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω drones.

Μπορεί να κινηθεί κανείς μόνο με τα πόδια.

Η ρωσική αεροπορία χρησιμοποιεί συχνά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη, ενώ μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

πηγή: https://www.bankingnews.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει