Ισοπεδώνεται το Κίεβο – Σε εξέλιξη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας – αντιδράσεις από Ουκρανούς στρατιώτες

GREECE 24 LOGOΗ Ρωσία βομβαρδίζει ανηλεώς την Ουκρανία ως εκδίκηση για την τρομοκρατική ενέργεια στο Belgorod. Οι Ρωσικοί πύραυλοι και drones χτυπούν καθημερινά πλέον το Κίεβο και το Kharkiv αλλά και την Οδησσό.

Η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας του Κιέβου ανακοίνωσε ότι ενεργοποιήθηκε εκ νέου η αντιαεροπορική άμυνα για να αντιμετωπίσει πυραυλική επίθεση.

Ο στόχος για το 2024 είναι άμυνα στα ανατολικά και απομόνωση της Κριμαίας, είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Economist. ενώ επισήμανε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα στραφούν στην άμυνα στα ανατολικά για την υπεράσπιση των Kharkiv, Dniper, Zaporizhia, Kherson και Mykolaiv που είναι το «άμεσο καθήκον» του στρατού.

Την ίδια στιγμή που ο Ουκρανός Πρόεδρος δηλώνει για μελλοντική επιχείρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά της Κριμαίας, η Μόσχα εξαπολύει σειρά συνδυασμένων πληγμάτων σε ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου που στοιχίζουν τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

Οι Ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης σε σειρά πληγμάτων καθώς ξημέρωνε η Πρωτοχρονιά, με το Κίεβο να κάνει λόγο για αριθμό «ρεκόρ» ρωσικών drones με τους Ουκρανούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχιζόμενη προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, όπως δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.

Ο Ζελένσκι αντιμετωπίζει και το πρόβλημα του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιδρούν και δεν θέλουν να εκτελέσουν μάχιμες αποστολές, σύμφωνα με ηχογραφήσεις ραδιοαναχαιτίσεων τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτών.

Όπως ανέφερε Ουκρανός στρατιωτικός, η άρνηση εκτέλεσης πολεμικών αποστολών στη μονάδα, δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά μια μαζική δράση πέντε μονάδων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ταυτόχρονα.

Ο Oleg Soskin (Πολιτικός Ουκρανίας) και πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο Zelensky, δεν μπορεί να κάνει τίποτα ενάντια στις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία και θα πρέπει να παραιτηθεί λόγω της αποτυχίας του να προστατεύσει τη χώρα από τις ρωσικές επιθέσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει