Μέχρι και ο Οικονόμου αντιδρά για τα ομόφυλα ζευγάρια: Θα μας εγκαταλείψει η παραταξιακή βάση της ΝΔ

«Η γαλλική δεξιά σχεδόν εξαϋλώθηκε, επειδή αποστράφηκε βασικούς πυλώνες της δεξιάς – έθνος, οικογένεια, θρησκεία» επισημαίνει ο Γιάννης Οικονόμου

Τη σαφή αντίθεσή του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Οικονόμου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Ο συντηρητισμός στην Ελλάδα».

Ο βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε ότι η ΝΔ θα εγκαταλειφθεί από τη βάση της. «Ο προβληματισμός μου ως βουλευτή της ΝΔ είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση, στους ανθρώπους που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε μπορεί να μας εγκαταλείψουν», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «η αποϊδεολογικοποίηση του συντηρητικού χώρου δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα ούτε τη ΝΔ».

«Δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα. Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας», υπογράμμισε.

«Το κόμμα μου είναι ισχυρό επειδή είναι ταυτοτικά ισχυρό. Η μαζικότητα και η λαϊκότητά της ΝΔ είναι αυτές που της επιτρέπουν να λειτουργεί ως όχημα εξουσίας για την προαγωγή του φιλελευθερισμού και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», είπε ο Γ. Οικονόμου και υπενθύμισε ότι «έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα της Γαλλίας. Η γαλλική δεξιά σχεδόν εξαϋλώθηκε, επειδή αποστράφηκε βασικούς πυλώνες της δεξιάς – έθνος, οικογένεια, θρησκεία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει