Ουκρανία και F-16: Τι αναμένεται να συμβεί μετά τις 5/5! Έχει προειδοποιήσει η Μόσχα

Δηλώσεις που έγιναν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα…

Η Ουκρανία θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί F-16 μετά το Ορθόδοξο Πάσχα στις 5 Μαΐου, είπε το Κίεβο, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει καταστροφικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς και τη μακρά αναμονή για τα δυτικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη.

«Περιμένουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Ίλια Γεβλάς, προσθέτοντας ότι τα αεροσκάφη θα ανεβούν στον ουρανό «μετά το Πάσχα», σύμφωνα με δηλώσεις που ανέφεραν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, κατά την Μεγάλη Εβδομάδα!

Ορισμένοι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας -Δανία, Ολλανδία, Νορβηγία και Βέλγιο- έχουν δεσμευτεί να προμηθεύουν στην Ουκρανία αεροσκάφη F-16 της Lockheed Martin.

Το Κίεβο έχει ζητήσει εδώ και καιρό τα προηγμένα αεροσκάφη, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να αναπληρώσουν την αεροπορία του!

Ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει για το πότε ακριβώς το Κίεβο θα αποκτήσει τα F-16, για τα οποία η Ρωσία έχει προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους!

«Ένα τυχαίο, ακούσιο ξέσπασμα μιας πυρηνικής σύγκρουσης δεν είναι κάτι που πρέπει να απορριφθεί, γι’ αυτό όλες αυτές οι μηχανορραφίες γύρω από την Ουκρανία είναι επικίνδυνες. Αν ένα από αυτά τα αεροπλάνα απογειωθεί από ένα έθνος του ΝΑΤΟ (σε ουκρανική αποστολή) – τι θα ήταν αυτό; Επίθεση στην Ρωσία. Δεν θα περιγράψω τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια», φέρεται να είχε δηλώσει σχετικά πρόσφατα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε εκτενή συνέντευξη σε Ρώσους δημοσιογράφους!

«Δείγμα μιας εξαιρετικά επικίνδυνης εξέλιξης των γεγονότων είναι τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο καθεστώς του Κιέβου», είχε δηλώσει από την πλευρά του ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας: «Έχουμε ενημερώσει τις πυρηνικές δυνάμεις, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βρετανία και την Γαλλία, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την ικανότητα αυτών των αεροσκαφών να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Καμία διαβεβαίωση δεν θα αλλάξει κάτι».

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ εκπαιδεύουν επί του παρόντος Ουκρανούς πιλότους να χειρίζονται F-16!

Μένει να φανεί τι θα γίνει ακριβώς μετά την Κυριακή του Πάσχα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει