«Πολλές οι βλάβες»: Μέχρι τη Ρωσία έφτασε η είδηση για τα αμερικανικά F-35!

Κάποιοι επιμένουν να τα λένε χαριτολογώντας «fail-35»

«Πολλαπλά ελαττώματα και «αστοχίες εξαρτημάτων» μαστίζουν τα νέα F-35», είναι ο τίτλος που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σε ξένα ΜΜΕ.

Πέντε νέα F-35C Joint Strike Fighters της Lockheed Martin που παραδόθηκαν σε μια μοίρα μαχητικών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ το 2023 παρουσίασαν ανησυχητικά προβλήματα ποιότητας, σύμφωνα με ένα έκθεση που έλαβε το Defense News.

Το υπόμνημα που συντάχθηκε από τον διοικητή της VMFA-311 (Μοίρα Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ), Αντισυνταγματάρχη Μάικλ Φίσερ, εξέφρασε τη λύπη του για μια σειρά από «επίμονες ασυμφωνίες παράδοσης αεροσκαφών και πρόωρες βλάβες εξαρτημάτων που συμβαίνουν στη Μοίρα Επιθέσεων Πεζοναυτών 311».

«Η ετοιμότητα των F-35 συνεχίζει να μαστίζει το Σώμα Πεζοναυτών και να υποβαθμίζει την ικανότητά μας να είμαστε η βασική δύναμη του έθνους», έγραψε ο Φίσερ.

Σχεδόν όλα τα μαχητικά, καθένα από τα οποία εκτιμάται ότι κοστίζουν περίπου 94,4 εκατομμύρια δολάρια , παρουσίαζαν ελαττώματα όπως:

▪️Καύσιμο μολυσμένο με Krytox, ένα λιπαντικό γράσο υψηλής θερμοκρασίας.

▪️ Μεταλλικά ρινίσματα στο καύσιμο που έπρεπε να απορριφθούν.

▪️ Ανταλλακτικά με βλάβη, όπως ηλεκτρονικές μονάδες, ελεγκτές συστημάτων διαχείρισης ισχύος και θερμότητας, ηλεκτρικός υδροστατικός ενεργοποιητής, πανοραμική οθόνη πιλοτηρίου, εφεδρική φιάλη συστήματος οξυγόνου κ.λπ.

▪️ Λανθασμένα συναρμολογημένα εξαρτήματα με τσιμούχες και τμήματα που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά.

▪️ Ένα πλαστικό εξάρτημα βρέθηκε να προεξέχει από την πτυχή του φτερού ενός τζετ μετά την πτήση.

Υπερβολικά πολλά θέματα για ένα μαχητικό πάνω στο οποίο οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει αμέτρητα δις δολάρια τα τελευταία χρόνια.

Η διόρθωση των προβλημάτων απαιτούσε πάνω από 700 ώρες εργασίας!

Νωρίτερα αυτό το έτος, μια έκθεση του Αμερικανικού Πενταγώνου αποκάλυψε ότι το F-35 Joint Strike Fighter εξακολουθεί να υποφέρει από τουλάχιστον 65 βασικές ελλείψεις, αποτυγχάνοντας να πληροί τις βασικές προδιαγραφές δοκιμών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει