Συμφωνία για Πανδημία: Απρόσμενη εξέλιξη στις ΗΠΑ!! Θα την μπλοκάρουν;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επίτευξη συναίνεσης ανάμεσα στα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την περιβόητη «Συμφωνία για την Πανδημία», για την οποία επιστήμονες και ΜΜΕ ανά τον κόσμο έχουν προεδοποιήσει πως θα φέρει χουντικής φύσεως μέτρα.

Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε χθες Μ. Σάββατο ο ίδιος ο Διευθυντής του ΠΟΥ, η Συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί μεταξύ άλλων και σε εθνικό επίπεδο από τα κράτη.

Ακόμα και μέσα στις ΗΠΑ γίνονται κινήσεις προκειμένου να μπλοκαριστεί η υπερψήφιση της Συμφωνίας, έστω και την τελευταία στιγμή!

Οι 49 Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές (από τους 100 συνολικά που έχει η Γερουσία) έστειλαν επιστολή στον Τζο Μπάιντεν ζητώντας να αποσύρει την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη «Συμφωνία» της ΠΟΥ για την πανδημία και τις σημαντικές τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας.

Αναλυτικότερα ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι έγραψε τα εξής:

«Οι γερουσιαστές επισημαίνουν ότι αυτά τα 2 έγγραφα θα:

  1. Δώσουν στον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ την εξουσία να κηρύσσει μονομερώς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία
  2. Διευρύνουν την εξουσία του ΠΟΥ στα έθνη, παραβιάζοντας την κυριαρχία τους
  3. Παρεμβαίνουν στην ελευθερία του λόγου

Επιπλέον, οι γερουσιαστές απαιτούν εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίσει να είναι υπέρ των δύο ψηφισμάτων, πρέπει να υποβληθούν στη Γερουσία, όπου απαιτείται η ψήφος των 2/3 για την επικύρωση.

Κάθε Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής υπέγραψε αυτή την επιστολή.

Πού είναι όμως οι Δημοκρατικοί; Δεν ενδιαφέρονται για την ελευθερία του λόγου και τη διατήρηση της κυριαρχίας στην υγεία και την πληροφόρηση; Δεν καταλαβαίνουν τους κινδύνους να δοθεί στον ΠΟΥ εξουσία σε ολόκληρο τον κόσμο;

Μια κυβέρνηση Κένεντι θα προστατεύει πάντα την ελευθερία του λόγου και την αυτονομία των Αμερικανών. Δεν θα υποστηρίξουμε ποτέ τον ΠΟΥ ή οποιοδήποτε παγκόσμιο ίδρυμα να διαχειρίζεται τις υποθέσεις μας, να μας κλειδώνει, να λογοκρίνει τη διαφωνία μας ή να επιβάλλει εντολές».

Εάν οι 49 Γερουσιαστές πράγματι δεν ψηφίσουν την Συμφωνία -εφόσον αυτή «περάσει» από τον ΠΟΥ- τότε θα «μπλοκαριστεί», άγνωστο για πόσο, στην Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς δεν θα είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν τα 2/3 επί του συνόλου των ψήφων!!!

49 Republican Senators wrote to President Biden demanding he withdraw U.S. support for the WHO Pandemic “Agreement” and major amendments to the International Health Regulations.

The Senators point out that these 2 documents would:

1. Give the WHO Director-General the authority… pic.twitter.com/4AniXvwkrZ

— Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr) May 4, 2024

Μπορεί επίσης να σας αρέσει