Υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτόν τον τρέχοντα πανικό για τη γρίπη των πτηνών από ό,τι φαίνεται στο μάτι

Γιατί οι παγκόσμιοι αξιωματούχοι υγείας εκδίδουν τόσο δυσοίωνες προειδοποιήσεις για τη γρίπη των πτηνών;

Ξέρουν κάτι που εμείς οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε; Ο H5N1 κυκλοφορεί σε όλο τον πλανήτη εδώ και αρκετά χρόνια και ήταν η χειρότερη επιδημία που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Εκατοντάδες εκατομμύρια πτηνά είναι ήδη νεκρά και τώρα ο H5N1 μολύνει θηλαστικά με ανησυχητική συχνότητα. Τα καλά νέα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν αποτελούσε σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους, αλλά θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα; Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πιθανότητα να αρχίσει να εξαπλώνεται ο H5N1 μεταξύ των ανθρώπων είναι μια «τεράστια ανησυχία»

Η αυξανόμενη εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους είναι μια «τεράστια ανησυχία», προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ιός, ένας εξαιρετικά θανατηφόρος υποτύπος H5N1, έχει προκαλέσει καταστροφικές μειώσεις στους πληθυσμούς των πτηνών μετά την εμφάνισή του στην Ευρώπη το 2020.

Έκτοτε έχει μεταδοθεί σε θηλαστικά όπως οι αγελάδες, οι γάτες, οι φώκιες και τώρα οι άνθρωποι, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάλλαξης του ιού για να γίνει πιο μεταδοτικός.

Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι θηλαστικών μολύνονται τώρα είναι σίγουρα ανησυχητικό.

Αλλά ίσως οι αγελάδες να μην μολύνονταν αν δεν τις ταΐζαμε κυριολεκτικά με κοτόπουλα …

Καθώς οι επιδημιολόγοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής σε όλη τη Μεσοδυτική Μολύνθηκαν από ένα στέλεχος γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας – μια ασθένεια που έχει αποδεκατίσει εκατοντάδες εκατομμύρια άγρια ​​και εκτρεφόμενα πτηνά, καθώς και δεκάδες χιλιάδες θηλαστικά σε όλο τον πλανήτη – Εξετάζουμε μια τυπική πρακτική «ανακύκλωσης» που χρησιμοποιείται από χιλιάδες αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα: Η σίτιση με ζωικά απορρίμματα και εξαρτήματα σε ζώα που εκτρέφονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Φαίνεται ανόητο, αλλά είναι μια απολύτως νόμιμη και κοινή πρακτική τα απορρίμματα κοτόπουλου – το υλικό που συσσωρεύεται στο πάτωμα των εγκαταστάσεων καλλιέργειας κοτόπουλου – να ταΐζονται σε βοοειδή», δήλωσε ο Michael Hansen, ανώτερος επιστήμονας στην Ένωση Καταναλωτών.

Δεν είναι γνωστό εάν το να τρώνε χάλια κοτόπουλου είναι ο λόγος που τόσες αγελάδες σε τόσες διαφορετικές πολιτείες μολύνονται με τον H5N1.

Αλλά σε μια εποχή που η γρίπη των πτηνών κυριαρχεί στα κοτόπουλα και τις γαλοπούλες, φαίνεται πολύ ανόητο να παίρνουμε χάλια κοτόπουλου και να τα ταΐζουμε στις αγελάδες μας.

Εν πάση περιπτώσει, τώρα επικρατεί πολύς πανικός σχετικά με την πιθανότητα εκδήλωσης επιδημίας H5N1 μεταξύ των ανθρώπων.

Οι αρχές του ΠΟΥ προειδοποιούν ότι το ποσοστό θνησιμότητας θα ήταν «εξαιρετικά υψηλό» εάν συμβεί ένα τέτοιο ξέσπασμα…

Οι ειδικοί του ΠΟΥ δήλωσαν ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένα «εξαιρετικά υψηλό» ποσοστό θνησιμότητας εάν το στέλεχος επρόκειτο να επικρατήσει, σκοτώνοντας επί του παρόντος περισσότερους από τους μισούς από αυτούς που έχουν μολυνθεί.

Συμφωνώ.

Η γρίπη των πτηνών είναι πολύ επικίνδυνη και αν αρχίσει να εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων σε ευρεία βάση, πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν.

Γιατί λοιπόν χρησιμοποιούνται τα δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση πειραμάτων στην Κίνα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να κάνουν τους ιούς της γρίπης των πτηνών ακόμη πιο θανατηφόρο; Τα παρακάτω προέρχονται από ένα εξαιρετικά σοκαριστικό άρθρο της Daily Mail

Οι νομοθέτες απαιτούν απαντήσεις αφού αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν δολάρια φορολογουμένων σε εργαστήριο του κινεζικού στρατού για να καταστήσουν τους ιούς της γρίπης των πτηνών πιο επικίνδυνους για τους ανθρώπους.

Δεκαοκτώ μέλη του Κογκρέσου ζητούν απαντήσεις από το Υπουργείο Γεωργίας (USDA) σχετικά με το έργο, το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από την DailyMail.com.

Αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων μεταξύ του USDA και της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών που διευθύνεται από το ΚΚΚ – το ίδρυμα που επιβλέπει το εργαστήριο της Γουχάν στο κέντρο της θεωρίας διαρροής εργαστηρίου Covid.

Σε μια καυστική επιστολή προς τον γραμματέα του USDA, Tom Vilsack, την περασμένη εβδομάδα, η δικομματική ομάδα είπε: «Αυτή η έρευνα, που χρηματοδοτείται από Αμερικανούς φορολογούμενους, θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει επικίνδυνα νέα στελέχη ιού που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο και απειλούν την εθνική μας ασφάλεια και τη δημόσια υγεία».

Όπως προειδοποιώ στο τελευταίο μου βιβλίο , τρελοί επιστήμονες σε όλο τον κόσμο παίρνουν μερικά από τα πιο θανατηφόρα σφάλματα που είναι γνωστά ακόμη και στην ανθρωπότητα και προσπαθούν σκόπιμα να τα κάνουν ακόμα πιο θανατηφόρα.

Και πολύ συχνά, τα φορολογικά σας δολάρια πληρώνουν για αυτό.

Φυσικά τα πειράματα στον H5N1 δεν είναι καινούργια.

Πριν από μια δεκαετία, κέρδος πειραμάτων λειτουργίας που χρηματοδοτήθηκαν από τον Δρ Francis S. Collins και τον Dr. Anthony Fauci δημιούργησαν στην πραγματικότητα μια μεταλλαγμένη έκδοση του H5N1 που «είχε αποκτήσει την ικανότητα να εξαπλώνεται στον αέρα μεταξύ των κουναβιών» …

Και όμως, στα τέλη του 2011, ο κόσμος έμαθε ότι δύο επιστημονικές ομάδες – μια στο Ουισκόνσιν, με επικεφαλής τον ιολόγο Yoshihiro Kawaoka και μια άλλη στην Ολλανδία, με επικεφαλής τον ιολόγο Ron Fouchier – είχαν ενδεχομένως ωθήσει τον ιό προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθε ένα από αυτά τα εργαστήρια είχε δημιουργήσει ιούς H5N1 που είχαν αποκτήσει την ικανότητα να εξαπλώνονται μέσω του αέρα μεταξύ των κουναβιών, το ζωικό μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για να μελετήσει πώς οι ιοί της γρίπης μπορεί να συμπεριφέρονται στους ανθρώπους.

Ο απώτερος στόχος αυτής της εργασίας ήταν να βοηθήσει στην προστασία του κόσμου από μελλοντικές πανδημίες και η έρευνα υποστηρίχθηκε με λόγια και χρηματοδότηση από δύο από τους πιο εξέχοντες επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες: τον Δρ. Francis S. Collins, διευθυντή των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας και τον Δρ Anthony Fauci, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων του NIH.

Γιατί να δημιουργήσουν επίτηδες κάτι τέτοιο;

Τα κουνάβια επιλέχθηκαν ειδικά για αυτήν την έρευνα επειδή έχουν αναπνευστικά συστήματα που μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους.

Η ικανότητά μας να δημιουργούμε θανατηφόρες ασθένειες υπερβαίνει κατά πολύ την ικανότητά μας να τις ελέγξουμε και μόλις βγει κάτι μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο εν ριπή οφθαλμού.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για μια «μυστήρια αναπνευστική ασθένεια» που εμφανίστηκε ξαφνικά στην Αργεντινή…

Μια μυστηριώδης αναπνευστική ασθένεια έχει νοσηλέψει δεκάδες ανθρώπους στην Αργεντινή σε ένα ξέσπασμα που μοιράζεται τρομακτικές ομοιότητες με την άφιξη του Covid.

Εξήντα ασθενείς έχουν νοσήσει με «σοβαρή άτυπη πνευμονία» στην πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες.

Προειδοποίηση για τη συστάδα των κρουσμάτων κυκλοφόρησε χθες το βράδυ μέσω διεθνούς συστήματος επιτήρησης της δημόσιας υγείας.

Ο Covid τέθηκε στην προσοχή του κόσμου στα τέλη του 2019 ως αποτέλεσμα της ίδιας βάσης δεδομένων, που ονομάζεται ProMed.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα αποδειχθεί τίποτα.

Αλλά είναι απλώς θέμα χρόνου να πλήξουν τον πλανήτη μας περισσότεροι μεγάλοι λοιμοί.

Ο H5N1 θα είναι ένας από αυτούς;

Δεν ξέρω, αλλά αυτή είναι μια ιστορία που σίγουρα θα παρακολουθήσω από κοντά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει