Γκάμπριέλ Περέιρα, αυτός είναι ο θηριώδης στόπερ που θέλει o Καρβαλιάλ

Ο Γκάμπριέλ Περέιρα, που βρίσκεται στο στόχαστο του Ολυμπιακού, είναι ένας θηριώδης κεντρικός αμυντικός με ικανότητα στην δημιουργία και… μάτι που κόβει.

Μετά τους Φραν Ναβάρο και Ζέλσον Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός επισπεύδει τις διαδικασίες προκειμένου να αποκτήσει και τρίτο ποδοσφαιριστή προερχόμενο από την πορτογαλική αγορά.

Πρόκειται για τον 23χρονο σέντερ μπακ της Ζιλ Βιθέντε, Γκαμπριέλ Περέιρα, ο οποίος αν και αγωνίζεται για μόλις έναν χρόνο στη Ζιλ Βιθέντε (απέκτησε με 650.000 ευρώ το 50% των δικαιωμάτων του), κατάφερε στην τρέχουσα σεζόν (15 συμ./1 γκολ) να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Primeira Liga, σε σημείο ομάδες όπως οι Μπέτις, Πόρτο, Λέστερ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ασχοληθούν με την περίπτωση του.

Οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν στο πρόσωπο του του Περέιρα έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Σεμέδο

Ο πρώην προπονητής του, Βραζιλιάνου στόπερ στην Βιλαφρανκένσε, Φελίπε Γκουβέια περιγράφει το στιλ παιχνιδιού του Περέιρα.

«Ας πούμε πως είναι όπως ο Πέπε όταν ξεκινούσε την καριέρα του στην Μαρίτιμο. Ένας δυνατός στο ένας εναντίον ενός κεντρικός αμυντικός, ταχύς, πολύ σκληρός στις ατομικές μονομαχίες, έξυπνος στο να διαβάσει το παιχνίδι και πολύ καλός στο ξεκίνημα του build-up, κάτι που στις μέρες μας κάθε προπονητής θέλει να παίζει. Είναι ποδοσφαιριστής με τεχνική ποιότητα στο παιχνίδι του.

Δεν είχα αμφιβολία πως ήταν ένας παίκτης για το μέλλον και πως θα τα καταφέρει στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο όπως και έγινε. Είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο. Μπορεί να παίξει εξίσου καλά τόσο ως στόπερ όσο και ως εξάρι.

Ένα πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση του, όπου κάποιες φορές είναι πιο χαλαρός. Είναι θέμα δουλειάς όμως και προσαρμογής σε μια μεγάλη ομάδα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει