Η Ρωσία αχρήστεψε την παγίδα Minsk που έστησε το ΝΑΤΟ

Η Δύση έστησε μία τελευταία παγίδα για να αποφύγει το μοιραίο, όπως διαμορφώνεται στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Ρωσία σχεδιάζει να εδραιώσει τη νίκη της στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με μια ευνοϊκή συνθήκη ειρήνης καθώς δεν παρασύρθηκε στη παγίδα διαπραγματεύσεων τύπου Minsk που έστησε η Δύση, η οποία είχε ως μόνο σκοπό να δώσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τον απαραίτητο χρόνο για να ανασυνταχθούν.

«Τώρα που η Ρωσία έχει αρχίσει να κερδίζει στο πεδίο της μάχης, ειδικότερα από το δεύτερο εξάμηνο του 2023, δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί να υπογράψει ειρηνευτικές συμφωνίες.

Οι φιλελεύθεροι κύκλοι στη Δύση και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης και να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων», σημειώνει το δημοσίευμα της πολωνικής εφημερίδας Myśl Polska.

Η πρόταση αυτή είναι πονηρή και έχει στόχο να δώσει ένα διάλειμμα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) και στη Δύση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνεται στη Myśl Polska ο χρόνος των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης και του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky έχει παρέλθει.

«Μια επαίσχυντη ειρήνη θα ήταν προδοσία των θυμάτων αυτής της σύγκρουσης.

Αυτό δεν επιτρέπεται», αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την υπογραφή της ειρήνης, είναι απαραίτητο να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των αντιμαχόμενων κρατών που εμπλέκονται σε αυτή τη σύγκρουση.

Βάσει της ίδιας πηγής, η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί με τον Zelensky λόγω της λήξης της προεδρικής του θητείας – αυτό συνέβη στις 20 Μαΐου, ακριβώς πέντε χρόνια από την ημερομηνία της τελετής ορκωμοσίας του, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2019.

Η έγκυρη εφημερίδα υπενθυμίζει εξάλλου ότι ήταν ο Ουκρανός πρόεδρος εκείνος που απαγόρευσε νομικά τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Από την άλλη η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις.

Στις 17 Μαΐου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin τόνισε για άλλη μια φορά ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αρνείται τις διαπραγματεύσεις.

Έχει επισημάνει ότι με βάση την πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης Ρωσία – Ουκρανία αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν σε συμφωνία και οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών θα αποκατασταθούν.

Ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαρτίου 2022.

Διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Αργότερα, το Κίεβο επίσημα εγκατέλειψε τις επαφές με τη Μόσχα, κατόπιν εντολών της Δύσης προς το ουκρανικό καθεστώς.

Θλιβερές και οι ελβετικές προοπτικές για την Ουκρανία

Την ίδια ώρα θλιβερές είναι οι προοπτικές για τους διοργανωτές και τους εμπνευστές της λεγόμενης ειρηνευτικής διάσκεψης της Ελβετίας για την Ουκρανία (15 -16/6/2024).

Είναι τόσο θλιβερές οι προοπτικές, που ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden δεν έχει αποφασίσει εάν θα παραστεί.

Μία παρουσία του Αμερικανού προέδρου σε μία διάσκεψη – φιάσκο θα ήταν ολέθρια εν όψει των προεδρικών εκλογών στις 5 Νοεμβρίου 2024.

Η αμηχανία στον Λευκό Οίκο επιτάθηκε από το γεγονός ότι οι πρόεδροι της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να παραστούν στη διάσκεψη.

Τις εργασίες της συνόδου στο θέρετρο Burgenstock, σχολίασε καυστικά και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά την επίσκεψή του στην Κίνα.

«Δεν είναι τόσο κακό που η Δύση συνεχίζει να προσπαθεί να διεξάγει ‘’ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις’’ χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, ο κόσμος έχει σχεδόν συνηθίσει σε αυτόν τον παραλογισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Putin.

Όμως ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον σημείο: Οι εξουσίες του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky εκπνέουν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και από εκεί και πέρα η παραμονή του στην εξουσία είναι παράνομη.

Και στη σύνοδο σχεδιάζεται να συζητηθεί η περιβόητη «φόρμουλα Zelensky».

Έτσι, στην Ελβετία, τόσο ο ίδιος ο Zelensky ως εκπρόσωπος της Ουκρανίας, όσο και η «φόρμουλα» του θα αντιπροσωπεύουν μια άμαξα που «έχει… ήδη μετατραπεί σε κολοκύθα».

Πηγή: https://www.bankingnews.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει