Τελικός Conference League: «Μόνο 3000 οπαδοί της Φιορεντίνα στην Αθήνα» – Πώς θα δοθούν τα εισιτήρια

Τελικός Conference League: Ευχάριστα… νέα έρχονται από την Ιταλία για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, καθώς η Φιορεντίνα αναμένεται να έχει τη στήριξη μόνο 3.000 φιλάθλων της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το πλάνο της UEFA, στον τελικό Conference League, οι δύο φιναλίστ, ήτοι ο Ολυμπιακός και η Φιορεντίνα, θα μοιραστούν από 9.000 εισιτήρια, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των οπαδών τους. Στον Πειραιά υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση για τα «μαγικά χαρτάκια», τα οποία αναμένεται να κάνουν… φτερά μόλις τεθούν στη διάθεση των οπαδών.

Ωστόσο, φαίνεται πως στην Ιταλία και τη Φλωρεντία τα πράγματα δεν κινούνται στον ίδιο… ρυθμό. Όπως τονίζει η «Corriere dello Sport» το ταξίδι για έναν φίλαθλο των «βιόλα» για να βρεθεί στην Αθήνα δεν είναι… φθηνό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκτιμήσεις για μόλις 3.000 οπαδούς στην «AEK Arena».

«Είναι μια περίπλοκη εκδρομή γιατί σε αντίθεση με την περσινή στην Πράγα, όπου μπορούσες να πας και οδικώς, στην Αθήνα μπορείς να πας μόνο αεροπορικώς και τα έξοδα είναι πολλά. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου εύκολο να κλείσεις πτήσεις τσάρτερ στην Ιταλία», ήταν αρχικά τα λόγια του Φεντερίκο Ντε Σινόπολι, προέδρου της ένωσης οπαδών της Φιορεντίνα σε δηλώσεις του σε ιταλικά Μέσα.

Και συνέχισε: «Για να είμαι ακριβής, υπάρχει και η λύση του να πας οδικώς, αλλά μιλάμε για 1.500 χιλιόμετρα, μέσω Ηγουμενίτσας, να διασχίσεις μετά τη μισή Ελλάδα… Το Μέσο που προτιμούν οι περισσότεροι, όπως είναι λογικό, είναι το αεροπλάνο αλλά ακόμη και με τσάρτερ θα χρειαστείς μίνιμουμ 440 ευρώ για τα μέλη και 460 ευρώ για τα μη μέλη, συν φυσικά το εισιτήριο του αγώνα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις που υπάρχουν: «Αυτή τη στιγμή η εκτίμηση που υπάρχει, δυστυχώς, κάνει λόγο για εκδρομή 3.000 οπαδών. Αυτό σημαίνει ότι τα εισιτήρια που θα επιστραφούν θα δοθούν στον Ολυμπιακό, σίγουρα δεν θα αφήσει κενές θέσεις η UEFA, άρα θα είναι σαν να παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου».

Πώς θα δοθούν τα εισιτήρια

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το εν λόγω σενάριο και η Φιορεντίνα επιστρέψει 6.000 εισιτήρια στην UEFA, σχεδόν άμεσα θα τεθεί σε λειτουργία ένα εναλλακτικό πλάνο από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, θεωρείται σίγουρο πως θα κρατήσει ένα μέρος για τις δικές της ανάγκες, ήτοι για χορηγούς και επίσημους καλεσμένους, όμως, τα περισσότερα θα… παραχωρηθούν στον Ολυμπιακό.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως η UEFA δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένα κενό κάθισμα στον τελικό Conference League και αυτό να περάσει μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης σ’ όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό οι περισσότερες πιθανότητες αναφέρουν πως τα εισιτήρια θα δοθούν στους Πειραιώτες, καθώς η δίψα των οπαδών του Ολυμπιακού είναι τεράστια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει